Görüş Bildir
Haberler
PYD: 'Teröristlerle Savaşırken Neden Terör Saldırısı Yapalım?'

PYD: 'Teröristlerle Savaşırken Neden Terör Saldırısı Yapalım?'

Onedio Medya
19.02.2016 - 10:37 Son Güncelleme: 19.02.2016 - 12:10

Türkiye'nin Halep'e bağlı Azez ilçesinde PYD hedeflerine yönelik top atışları devam ederken Afrin Kantonu Savunma Bakanı Ebdo Cilo, 'Biz terörist örgütlerle savaşırken neden terörist saldırı yapalım?' dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Cilo, BBC Türkçe'den Hatice Kamer'e yaptığı açıklamada, Ankara'da 28 kişinin hayatını kaybettiği saldırıdan PYD ve YPG'nin sorumlu tutulmasına da tepki gösterdi, 'Biz terörist örgütlerle savaşırken neden terörist saldırı yapalım?' dedi.

Top atışlarında Azez'in güneybatısındaki Minniğ havaalanı ve Maranas Köyü ile Tel Rıfat arasındaki Ayndağne Köyü'nün kontrolünü ele geçiren PYD mevzilerinin hedef alındığı belirtiliyor.

'15 obüs topu isabet etti'

'15 obüs topu isabet etti'

Fotoğraf: AA

PYD’nin Afrin Kantonu Savunma Bakanı Cilo, Afrin ve çevresindeki köylere 15 obüs topunun isabet ettiğini söyledi.

Cilo, 'Afrin’in Eşrefiye Mahallesi’ndeki bir okul ve çevresindeki birkaç ev top atışlarından zarar gördü. Biri çocuk, ikisi yetişkin üç sivil hayatını kaybetti, yedi sivil de yaralandı. Afrin merkezi dışında, Cindîreş, Şiyê köylerine yoğun top atışları yapılıyor' dedi.

'Onlar bizi nasıl suçluyorsa biz de MİT'i suçluyoruz'

'Onlar bizi nasıl suçluyorsa biz de MİT'i suçluyoruz'
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ebdo Cilo Ankara saldırısıyla ilgili olarak da 'Türkiye’nin kalbinde bir saldırı olacak ve Türkiye istihbaratının bundan haberi olmayacak, mümkün mü? Onlar nasıl bizi suçluyorsa biz de MİT’i suçluyoruz. IŞİD, El Nusra, Ahrar’ur Şam gibi terörist örgütlere karşı savaşırken, neden gidip terörist bir saldırı yapalım?'diye konuştu.

Ebdo Cilo, selefi örgütlerin militanlarının Türkiye sınır kapısından serbestçe geçtiğini iddia etti, 'Perşembe günü saat 16.00 civarında 500’ü aşkın El Nusra militanı silahları ve arabalarıyla Türkiye sınırından Azez’e geçti” dedi.

BBC Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
166
103
25
9
7
7
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

terör örgütü ve onu aklamaya çalışan onediyo ekibi.

Arda Doğan

kim kimi aklamaya çalışıyor ya ? sadece yapılan açıklama paylaşılmış. her haber sitesinde olması gerektiği gibi

albay

mantıklıca düşündüğümüz zaman cidden bunu pyd yapması aptalca olur, kendi ayaklarına sıkmış olurlar...

Pasif Kullanıcı

ABD YPGyi terör örgütü saymıyor Sen YPG adına insan öldürtüp ABDyi iknaya çalışıyorsun ,senin seçmenin yer ama ABD bunu yer mi ?