Görüş Bildir
Haberler
Putin'in Güç Kullanma Talebi Kabul Edildi

Putin'in Güç Kullanma Talebi Kabul Edildi

Onedio Medya
01.03.2014 - 16:07 Son Güncelleme: 01.03.2014 - 16:35
İçeriğin Devamı Aşağıda

Putin'in Güç Kullanma Talebi Kabul Edildi

Rusya lideri Vladimir Putin parlamentonun üst kanadından Ukrayna'da askeri güç kullanımına istediği onay oybirliğiyle kabul edildi.

Kremlin'den yapılan açıklamada onay talebinde Putin'in 'Ukrayna'daki olağanüstü durum ve Rus vatandaşlarının yaşamlarına yönelik tehditle bağlantılı olarak bu ülkedeki siyasi durum normalleşene dek Federasyon Konseyi'nden Ukrayna topraklarındaki Rus silahlı kuvvetlerinin kullanımını talep ediyorum' dediği belirtildi.

Putin'in talebi parlamentonun alt ve üst kanatlarında Ukrayna'nın Kırım Körfezi'ndeki durumu 'istikrara kavuşturmak' için yapılan görüşmeleri izliyor.

Talep parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi tarafından oybirliğiyle kabul edildi.

Geçici Ukrayna Cumhurbaşkanı Oleksander Turçinov Putin'in hamlesinin ardından güvenlik yetkililerini acil toplantıya çağırdı.

Daha önce Ukrayna Savunma Bakanı Moskova'nın Kırım'a altı bin ek asker gönderdiğini söylemişti.

Kırım bölgesindeki Moskova yanlısı yeni Başbakan Sergiy Aksiyanov Rusya lideri Vladimir Putin'den barışa yardımcı olmasını istemiş, bir Kremlin yetkilisi de Aksiyonov'un isteğinin 'karşılıksız bırakılmayacağını' söylemişti.

ABD Başkanı Barack Obama da bölgedeki askeri hareketliliğin ardından Moskova'yı müdahaleye karşı uyardı.

Obama Ruslar'ın bölgedeki askeri manevra haberlerinden büyük kaygı duyduğunu söyledi ve askeri müdahalenin 'bedelleri olacağı' uyarısı yaptı.

Beyaz Saray'da konuşan Obama Ukrayna'nın geçici yönetimine de 'itidal' çağrısında bulundu.

Obama, 'Ukrayna'nın egemenliği ve toprak bütünlüğünün ihlali müthiş istikrarsızlaştırıcı bir adım olur ve bu Ukrayna, Rusya ya da Avrupa'nın çıkarına olmaz. Amerika Birleşik Devletleri Ukrayna'da herhangi bir askeri müdahalenin bedelleri olacağını göstermek için uluslararası toplumla dayanışma içinde olacaktır' dedi.

  • bbc.co.uk
Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...

Putin Ukrayna'ya Askeri Müdahale İçin Meclisten Yetki İstedi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna'ya askeri güç konuşlandırmak için parlamentodan resmi olarak izin istedi.

Parlamento Cumartesi günü erken saatlerde devlet başkanına krizde gerekli tüm tedbirlerin alınması çağrısında bulunduğundan talebin, parlamentonun her iki kanadında da onaylanmasına kesin gözüyle bakılıyor.

Putin'in talebi gönderilecek güçlerin hangi ölçekte olacağını içermiyor ancak Rusya'nın hali hazırda Kırım'da binlerce birliği bulunuyor.

Ayrıca Putin'in talebinde kaç birliğin gönderileceği ya da bu birliklerin Ukrayna'nın diğer bölgelerinde de konuşlandırılıp konuşlandırılmayacağı da belirtilmedi. Yalnızca birliklerin 'ülkede sosyal-politik durum normalleşene kadar' konuşlandırılacağı ifade edilerek Kırım'da yaşayan Rus vatandaşlarının ve Sivastopol'deki Karadeniz Filosu personelinin yaşamlarının tehdit altında olduğuna atıfta bulunuldu.

WSJ Türkiye

Kaynak: http://www.wsj.com.tr/article/SB10001...

Putin Ukrayna'da Güç Kullanımına Onay İstedi

Rusya lideri Vladimir Putin parlamentonun üst kanadından Ukrayna'da askeri güç kullanımına onay istedi.

Kremlin'den yapılan açıklamada onay talebinde Putin'in 'Ukrayna'daki olağanüstü durum ve Rus vatandaşlarının yaşamlarına yönelik tehditle bağlantılı olarak bu ülkedeki siyasi durum normalleşene dek Federasyon Konseyi'nden Ukrayna topraklarındaki Rus silahlı kuvvetlerinin kullanımını talep ediyorum' dediği belirtildi.

BBC Türkçe

Kaynak: http://www.bbc.co.uk/turkce/haberler/...

Putin'den Parlamentoya Rus Ordusunun Ukrayna'da Kullanılması Teklifi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, parlamentonun üst kanadı Federasyon Konseyi’ne Ukrayna’da sosyal ve politik durumun normalleşmesine kadar bu ülkede Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin kullanılmasını teklif etti.

Kremlin’den yapılan yazılı açıklamaya göre Putin’in mesajında, “Ukrayna’da oluşan olağanüstü durum ve Rusya Federasyonu vatandaşları, Rus halkı ve uluslararası anlaşmalar temelinde Ukrayna’da (Kırım Özerk Bölgesi) konuşlandırılan Rusya Silahlı Kuvvetleri kontenjanının askerlerinin hayatına yönelik oluşan tehdit ile ilgili olarak, Rusya Federasyonu Anayasası’nın 102. maddesinin 1. bölümünün “g” paragrafı temelinde Rusya Federasyonu Federal Meclisi Federasyon Konseyi’ne Ukrayna’da sosyal ve politik durumun normalleşmesine kadar bu ülkede Rusya Silahlı Kuvvetleri’nin kullanılması teklifini sunuyorum.” denildi.

Rusya'nın Sesi

Kaynak: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_03_0...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0