Görüş Bildir
Haberler
Putin ‘Bağımsız Kırım'a İmza Attı

Putin ‘Bağımsız Kırım'a İmza Attı

adem kara
17.03.2014 - 20:43 Son Güncelleme: 18.03.2014 - 11:51

Putin ‘Bağımsız Kırım'a İmza Attı

Putin, bugün yapacağı kritik konuşma öncesi, ‘bağımsız ve egemen Kırım devletinin’ tanınması kararnamesi imzaladı

Kırım referandumundan Rusya’ya bağlanma kararı çıkmasıyla uluslararası toplumun şimşeklerinin üzerinde toplandığı Moskova, henüz resmen ilhak adımı atmadı. Ama ABD ile AB’den kopan yaptırım dalgasını da umursuyora benzemiyor. Daha önce Batı’nın Kiev şahına Kırım matı çekmiş olan Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin, dün de yaptırım açıklamalarına, kararname imzalayarak yanıt verdi:“Kırım halkının 16 Mart 2014 referandumunda ortaya koyduğu iradesini göz önünde bulundurarak, Sivastopol kentinin özel statüsünün bulunduğu Kırım Cumhuriyeti egemen ve bağımsız devlet olarak tanınsın. Söz konusu kararname imza atıldığı günden itibaren yürürlüğe girer.” Referandum sonucuyla ilgili bugün Rus parlamentosu açıklama, Putin de konuşma yapacak. Kırım’ın resmen Rusya’ya katılması için Rus parlamentosunun alt ve üst kanatları ile Putin’in resmi onayı şart. Ancak Rus Dışişleri, çeşitli çözüm önerileri açıklamaktan geri durmadı.

Taraf

Kaynak: http://www.taraf.com.tr/haber-putin-b...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Putin, Kararnameyi İmzaladı, Rusya Kırım'ı Resmen Tanıdı

Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin, “Kırım Cumhuriyeti’nin resmen tanınmasına dair kararnameyi imzaladı. Haberi Devlet Başkanlığı Basın İdaresi duyurdu.

Kararnamede, “Kırım’da 16 Mart 2014 tarihinde yapılan referandum sonucuna göre oluşan halkın özgür iradesi doğrultusunda, dâhilinde özel bir statüye sahip Sivastopol kentinin de bulunduğu Kırım’ın bağımsız bir devlet olarak tanınması” ifadesi yer aldı.

Ayrıca, “İşbu kararname, imzalandığı gün itibariyle yürürlüğe girer” denildi.

Rusya Devlet Başkanlığı Basın İdaresi, Putin’in 18 Mart 2014 tarihinde Moskova saatiyle 15.00’da (İST 13.00) Devlet Duması, Rusya Federal Meclisi Federasyon Konseyi üyeleri önünde Sivastopol ve Kırım’ın Rusya Federasyonu’na dâhil edilmesi konusunda bir konuşma yapacağını bugün daha erken saatlerde bildirmişti.

turkish.ruvr.ru

Kaynak: http://turkish.ruvr.ru/news/2014_03_1...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0