Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Alper Çelik ile Tip 2 Diyabete Karşı Etkili ve Başarılı Tedavi Yöntemi: Metabolik Cerrahi

Prof. Dr. Alper Çelik ile Tip 2 Diyabete Karşı Etkili ve Başarılı Tedavi Yöntemi: Metabolik Cerrahi

Prof. Dr. Alper Çelik, Tip 2 diyabet hastalarını metabolik cerrahi denilen ameliyat yöntemleri ile tedavi ediyor. Uzman Doktor Çelik, Tip 2 diyabetin genel tedavi algoritmasının eğitim, egzersiz, diyet ve ilaç kullanımı olduğunun da altını çiziyor. Fakat bazen tüm bu tedavilere rağmen Tip 2 diyabet hastalığı, ilerleyici bir yapıda olabiliyor. Hatta yoğun insülin kullanımına rağmen bazen istenilen sonuçlar alınamıyor. İşte bu durumda Prof. Dr. Alper Çelik ile diyabete karşı etkili ve başarılı tedavi alternatif olarak karşımıza geliyor. Gelin detaylı inceleyelim.

Not: Bu bir tanıtım içeriğidir.

İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam

Diyabet Nedir?

Diyabet Nedir?

Günümüz hastalıkları arasında en önemli sıralarda yerini almış diyabet yani şeker hastalığı, birçok ölümcül hastalığın oluşmasında rol oynayan, dünyada da çokça rastlanılan bir hastalıktır. Yunancada şekerli idrar anlamına gelen Diabetes Mellitus, bu hastalığın bilinen ilk adıdır. Açlık kan şekeri sağlıklı bireylerde 70 – 100 mg/dL glukoz düzeyindedir. Kanda bulunan şekerin bu seviyenin üzerine çıkması çoğunlukla şeker hastalığı sonucudur.

Diyabet hastalığının nedeni insülin hormonunun gerekli olandan az üretilmesi veya hiç üretilmemesidir. Çok fazla farklı türü olan bu hastalığın en yaygın görülen şekli 35 – 40 yaşlarından sonra görülen Tip 2 diyabet türüdür. Bu hastalık sonucunda kan şekeri insülin tarafından dokulara taşınamaz. Kandaki glukoz düzeyi normalin çok üzerine çıkar. Bu nedenle de kilo kaybı veya artışı, ağız kurumasına bağlı olarak çok su içme gibi belirtiler ile hastalık kendisini gösterir.

Diyabetin nedenleri nelerdir?

Diyabetin nedenleri nelerdir?

Şeker hastalığının nedenleri konusunda yapılan birçok araştırmanın sonucunda, genetik ve çevresel faktörlerin büyük rol oynadığına ulaşılmıştır. Tip 1 diyabet ve Tip 2 diyabet olmak üzere iki türü bulunur. Hastalığa neden olan etmenler bu iki türe göre farklılık gösterir. 

Tip 1 diyabet nedenleri, genellikle genetik faktörlerledir. Kan şekeri düzeyinden sorumlu olan insülin hormonunun üretimini yapan pankreas organını tahrip eden virüsler de vücut savunma sisteminin çalışmasındaki aksaklıklar da bu hastalığa sebep olan önemli etkenler arasında yer almaktadır. Bunların yanı sıra diyabetin daha çok görülen türü Tip 2 diyabettir. Nedenleri arasında;

  • Genetik olarak diyabet hastalığı bulunması,

  • Obezite yani aşırı kilo alımı, 

  • Hareketsiz bir hayat tarzı, 

  • Yaşın ilerlemesi, 

  • Aşırı stresli ve yoğun bir yaşam tarzı, 

  • Gebelik sırasında oluşan gestasyonel diyabet. Sonucunda da normalden yüksek bir doğum ağırlıklı bebek dünyaya getirmek, Tip 2 diyabetin sebepleri olarak sayılabilir.

Metabolik cerrahi nedir?

Metabolik cerrahi nedir?

Genellikle diyabet ve şeker ameliyatı olarak bilinen metabolik cerrahi bilinenin dışında hipertansiyon, obezite, yüksek kolesterol ve tip 2 diyabet gibi kişinin yaşam kalitesinde büyük ölçüde düşüşlere neden olan hastalıkların tedavisinde kullanılan bir yöntemdir. Metabolik cerrahi en kısa açıklaması ile farklı bariatrik ameliyat şekillerinin tip 2 diyabet öncelikli olmak üzere diğer metabolik sendromların tedavisinde kullanılır. 

Hastanın rahatsızlık durumuna ve hastalığına göre seçilecek ameliyat yöntemi hastanın uygunluğuna yani boyuna, kilosuna ve yaşına göre belirlenir. Metabolik cerrahide asıl hedef ise vücuda dışarıdan alınan besinlerin safra ve pankreas sıvıları ile daha geç bir sürede buluşmasını kontrol etmektir. 

Bu sayede pankreasın insülin üretim sürecini harekete geçiren, değiştiren maddeler salgılanmaya başlar. İnsülin salınımı yükselir ve otomatik olarak arttırılmış, kontrol altına alınmış olur.

Diyabet neden tedavi edilmelidir?

Diyabet neden tedavi edilmelidir?

Diyabet neredeyse tüm vücutta kalıcı hasarlara yol açtığı için şeker hastalığı teşhisi konulmuş kişiler diyabet eğitimi almalıdırlar. Diyetisyen tarafından uygun görülen beslenme programlarına uyarak, tedaviye başlamalılardır.

  • Kandaki glukoz düzeyini normale yakın sınırlara indirmek için tedavi edilmelidir.

  • Yüksek kan şekeri, uzun dönemde bakıldığında kontrol altında tutulmadığında damar sistemine çok büyük zararlar verebilir. Özellikle gözlerde, böbreklerde veya çevresel sinirlerde bu daha da belirgindir. Bu zarardan korunmak için kan şekeri kontrol altında alınmalıdır.

  • Yüksek kan şekerinin neden olduğu ağız kuruluğuna bağlı olarak aşırı susama, sık ve bol idrara çıkma gibi rahatsız edici ve yaşam kalitesini düşüren şikayetleri azaltmak, hatta yok etmek için diyabet hastalığı tedavi edilmelidir.

  • Daha kaliteli bir hayat sağlamak için, yüksek ve düşük kan şekerinin korkunç zararlarından korunmak için de tedavi edilmelidir.

Prof. Dr. Alper Çelik ile Yüksek Standartlarda Diyabet Cerrahisi

Prof. Dr. Alper Çelik ile Yüksek Standartlarda Diyabet Cerrahisi

Diyabet cerrahisinde Prof. Dr. Alper Çelik dünyanın önde gelen cerrahlarından birisidir. Prof. Dr. Alper Çelik, Uluslararası kliniğinde 35 farklı ülkeye, yüksek kalitede ve bire bir sağlık desteğini başarıyla vermektedir. Gerek öğretmen, gerek cerrah tecrübeleriyle danışanlarına en iyi şekilde hizmeti ve memnuniyeti sunmaktadır. Yıllar boyunca binlerce ileri derece obezite ve diyabet hastasını başarıyla tedavi etmiştir. Aynı zamanda yıllar içinde alanındaki üstün başarısını kanıtlamıştır. Metabolik cerrahi İstanbul başta olmak üzere, Dr. Alper Çelik’in mesleki bilgi birikimi ile Türkiye’nin her yerindeki hastalara etkili çözümler sunmaktadır.

Sosyal medya hesaplarına buradan bakabilirsiniz:

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
5
3
2
2
0
0
Yorumlar Aşağıda
Reklam
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın