Görüş Bildir
Haberler
Prof. Dr. Aktay; Pervari de HDP’ye Yüklendi

Prof. Dr. Aktay; Pervari de HDP’ye Yüklendi

Suat Bilim
30.05.2015 - 13:19 Son Güncelleme: 30.05.2015 - 15:11

Prof. Dr Yasin Aktay HDP’ye eşcinsel adayları üzerinden yüklenerek "Müslüman halkın erkek erkeğe evliliği onaylaması mümkün değildir" dedi.

Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı ve Siirt Ak Parti Milletvekili adayı Prof. Dr. Yasin Aktay Pervari de sürdürdüğü seçim çalışmalarında pervarilere hitaben yaptığı konuşmada HDP’nin esçinsel adaylarına atıfta bulunarak'Müslüman halkın erkek erkeğe evliliği onaylaması mümkün değildir' dedi.

Kendi parti listesinde de Ermeni, Alevi ve birçok farklı kesimden aday olduğunu ve AK Parti bu ülkede yaşayan bütün kesimlerin partisi olduğunu anlatan Aktay,

'Ama sen biz Kürtler deyip bütün listeni Kürtlerin kabul edemeyeceği başka unsurlarla doldurursan bir kere sana sorarlar sen kimsin. Hele sen bir Müslüman evladısın Kürtler Müslümandır ve Müslümanların listesinde 3 tane eşcinsel insan varsa, erkeklerle erkeklerin evliliğini savunan insan varsa ben sana sorarım sen kimsin. Sen bizden değilsin biz böyle erkek erkeğe evliliği tanımıyoruz. Böyle bir şeyi kabul edecek bir Kürt de tanımıyorum. Türk Devleti Kürtleri asimile etti diyorlardı ama bundan daha büyük asimilasyon olamaz. Kürdün inancını ve dilini başka bir şeye dönüştürdün ve şimdi Kürdün cinsiyetini de mi değiştireceksiniz? Bir defa Kürt halkı Müslüman bir halktır. Müslüman halkın erkek erkeğe evliliği onaylaması mümkün değildir.' Dedi.

İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0