Görüş Bildir
Haberler
Paralı 'Elektrik Kesintisi' Haberi Tartışma Yarattı

Paralı 'Elektrik Kesintisi' Haberi Tartışma Yarattı

adem kara
03.01.2014 - 16:57
İçeriğin Devamı Aşağıda

Paralı 'elektrik kesintisi' haberi tartışma yarattı

Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş’nin (SEDAŞ) kentteki gazetelere 'gönderdiğimiz elektrik kesintisi haberlerinin yayımı karşılığında aylık 500 lira ödenecek' teklifini içeren mektubu tartışma yarattı.

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti bu duruma tepki gösterirken; SEDAŞ ise parayla haber yaptırma iddiasını yalanlanarak olayın, 'Elektrik kesintilerinden halkımızın zamanında haberdar olması için bir reklam çalışması' olduğunu açıkladı.

Tartışma yaratan olay Sakarya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Sezai Matur'un açıklama yapmasıyla başladı. Matur açıklamasında 'Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş’ndan ilimizde yayın yapan gazetelerinize gönderilen elektronik mektupta, SEDAŞ’ın bölgede uygulayacağı elektrik kesintilerinin haber olarak yayınının taahhüt edilmesi halinde aylık 500 lira ödeneceği belirtilmektedir' diyerek şöyle devam etti:

'Bu teklif basın meslek ilkelerine, Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’nde yer alan 'Gazeteci, bir bilginin, haberin yayını yahut yayınlanmaması karşılığı hiçbir maddi veya manevi avantajın peşinde olamaz' şeklindeki temel ilkeye aykırıdır. Bu çirkin teklif Sakarya basınına kabul edilemez bir hakarettir. SEDAŞ elektrik kesintilerinin vatandaşa duyurulmasını talep ediyorsa, gazetelerin ilan servisiyle irtibat kurabilir.'

Sakarya Gazeteciler Cemiyeti'nin bu açıklaması sonrasında Sakarya Elektrik Dağıtım A.Ş. yaptığı yazılı açıklamada iddiaları yalanladı. 

SEDAŞ'ın açıklaması şöyle

BU REKLAM TEKLİFİDİR

'SEDAŞ olarak, planlı elektrik kesintilerini, yasaların da öngördüğü üzere 48 saat öncesinde halkımızın mağdur olmaması için kamuoyu ile paylaşmaktayız. Duyuru olarak bütün medya organları ile paylaştığımız bu açıklamalar, çeşitli nedenlerle zaman zaman basında yer almamaktadır. Elektrik kesintilerinden halkımızın zamanında haberdar olması için bir reklam çalışması ile bölgemizde bu duyuruları daha net yapmak istedik. Habere konu teklif de kesinti duyurularının aksamadan yayımlanması ve bölge halkına ulaştırılması için hazırlanmış reklam teklifidir. Kocaeli, Sakarya, Bolu, Düzce ve Gebze'de yer alan bütün yazılı ve online basın mecralarıyla paylaşılan bu teklif, bütçeli bir çalışmayı kapsamaktadır. Konunun SEDAŞ haberlerinin yayınlanmasıyla hiçbir ilgisi bulunmamaktadır' 

DHA

Kaynak: http://www.medyatava.com/haber/parali...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0