Görüş Bildir
Haberler
OTOGARIN KİRA GELİRİ TAM 20 MİLYON TL

OTOGARIN KİRA GELİRİ TAM 20 MİLYON TL

Necati Öztürk
29.01.2015 - 11:56 Son Güncelleme: 29.01.2015 - 12:23

Kocamaz, Erdemli ilçesinin 68 mahalle muhtarıyla bir araya gelerek, sorunlarını dinledi. Yeni çıkan Büyükşehir Yasası ile Mersin Büyükşehir’in ilk defa bu kadar geniş bir hizmet alanına sahip olduğunu hatırlatan Kocamaz, “Biz bu nedenle kurucu Belediye Başkanı görevini sürdürüyoruz. Yasanın boşluklarından, eksikliklerinden ya da ilk defa uygulanmasından dolayı hizmette aksama olabilir. Önümüzdeki dönemde Mersin’de asfaltsız yol kalmayacak. 5 yıla kalmadan susuz köy bırakmayacağız. Sulama birliği oluşturan köylerin sulama problemlerinin çözümünde yardımcı olacağız. İlçelerimize sebze hali ve otogar yapacağız. Ayrıca bütün muhtarlarımıza bilgisayar temin edeceğiz ve muhtarlık binası olmayan mahallere, muhtarlarımızın daha iyi hizmet vermeleri için bina yapacağız. Hazır binalar varsa gerekli düzenlemeleri yapıp muhtarlarımıza teslim edeceğiz. Bizler daima koşarak, azim ve kararlılıkla hareket ediyoruz. Çalışan her zaman kazanır. 5 yıllık dönem sonunda Mersin halkının karşısına alnımızın akıyla çıkacağız” diye konuştu.

30 Mart’ta Mersin halkının destekleriyle Mersin’de değişimin başladığını dile getiren Başkan Kocamaz, “Biz, devraldığımız Mersin Büyükşehir Belediyesi’ni önce yeniden yapılandırmak ve sonra Mersin halkına hak ettiği hizmeti vermek için yola çıktık. İşimizin zor olacağını biliyorduk, çünkü kurumsallaşmamış, çukurda bir belediye devraldık. 16 büyük şehirin içerisinde en geride olan Mersin Büyükşehir Belediyesi. Ama bunların hiçbirisi bize bahane olmayacak. Biz bu şartları bilerek bu göreve talip olduk. Halkımızın güvenini boşa çıkmayacağız. 9 aylık süreçte acil olan bazı hizmetleri, belediyemizin 2014 yılı bütçesinde olmamasına rağmen yaptık. Mersin’in ve mahallelerinin makus talihini yenmesi gereken günler geldi. Seçimde verdiğimiz sözlerin arkasındayız” şeklinde konuştu.

30 Mart yerel seçimlerinde yüzde 32 oyla göreve geldiklerini, aralık ayında yapılan anketlerde ise Mersin halkının desteğinin yüzde 63’lere çıktığının bilgisini veren Kocamaz, “Mersin halkı kendisine hizmet verene destek veriyor. Mersin’de insanlar artık boynu eğik değil, başı dik geziyor. Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün sözünü tutuyoruz ve hep birlikte Mersin’e sahip çıkıyoruz' ifadelerini kullandı.

“YEMEDİK, YEMEYECEĞİZ, YEDİRMEYECEĞİZ”

Mersin’in birçok yerinin birilerine peşkeş çekildiğini dile getiren Kocamaz, şöyle devam etti; 'Yeni otogarın yıllık kirası daha önce 322 bin TL iken, biz 1 yıllığını20 milyon TL’ye, yani 62 katına kiraya verdik. Biz kimseye taviz vermiyoruz, boyun etmiyoruz. Geçmişten bu yana inandığımız davanın sloganını yineliyorum; yemedik, yemeyeceğiz, yedirtmeyeceğiz.”

Haziran ayında yapılacak olan genel seçimlere de değinen Başkan Kocamaz, adayların belirlenmesinde Genel Merkez’den ön seçim yapılmasını talep ettiklerini belirterek, “1999 yılında yapılan genel seçimde yakaladığımız başarının daha da üstüne çıkmak istiyoruz. Bu ülkede hür ve bağımsız olarak, birlik ve beraberlik içinde yaşama düşüncesi içerisindeysek, sorunları bir kenara bırakıp birlikte hareket etmemiz, şanlı al bayrağımız etrafında bütünleşmemiz gerekiyor” dedi.

Daha sonra muhtarlar adına konuşma yapan Erdemli Koyuncu Mahalle Muhtarı Adnan Kökten, 30 Mart 2014 tarihini Mersin’in kurtuluş günü olarak gördüklerini ifade ederek, Başkan Kocamaz ile birlikte Mersin’in hak ettiği noktaya geleceğine inandıklarını söyledi.

kaynak: mersin haber

Kaynak: http://www.mersindehaber.com/mersin/o...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0