Görüş Bildir
Haberler
Ormana Betondan Hançer

Ormana Betondan Hançer

adem kara
19.04.2014 - 14:41

Makyol İnşaat, ormanlık alanın ortasına beton santrali kurmak için harekete geçti. Makyol inşaat, 24,93 hektarlık alandaki kızılçam ağaçlarını yok edecek.

Karadeniz sahil yolu ve geçen yıl aldığı Ovit Tüneli ihaleleriyle, son yıllarda yıldızı parlayan, Makyol İnşaat San.Turizm ve Tic. A.Ş. İstanbul'un akciğerlerine beton santrali kuracak. Makyol, 24 Mart 2014 tarihinde Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'ndan aldığı ruhsatla beton santralini kurmak için İstanbul Valiliği'ne başvurdu. Beton santrali projesiyle ilgili Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) süreci, başvuru ile birlikte başladı.

Kızılçam Ağaçları Yok Edilecek

'II-A Grubu Maden (Kalker) Ocağı, Kırma Eleme Ve Hazır Beton Tesisi', Şile'nin yaklaşık 10 kilometre güney doğusunda, Ağva'nın yaklaşık 7 kilometre güney batısında, orman alanının içerisinde yer alıyor. Ruhsat alanı 78,52 hektar olan sahanın, 24,93 hektarlık kısmı işletme alanı olarak belirlendi. Projenin yatırım bedeli 900 bin TL. Projenin iş akış şemasına göre, söz konusu alanın toprağı ağaçlarıyla birlikte sıyrılacak. Şirketin dosyasındaki bilgilere göre, ormanlık alan kızılçam ağaçlarıyla kaplı.

'Başka Bir Yer Düşünülmedi'

Ormanlık alanın orta yerinin beton santrali için seçilmesi projede şöyle açıklandı: 'Proje alanı belirlenirken, bakım-onarım yollarına, yerleşim yerlerine, hassas alanlara uzaklık dikkate alınmış ve yol yapım, bakım-onarım işlemlerinde kullanılacak malzeme özelliği dikkate alınmıştır. Bu kapsamda proje alanı belirlenmiş ve maden ruhsatı alınmıştır. Maden ocağı faaliyetlerinin bulunduğu yerde işletilmesi gerektiğinden, yer alternatifi söz konusu değildir. Dolayısıyla bu faaliyet için başka bir alternatif yer düşünülmemiştir.'

Tesiste, 2 adet hazır beton tesisi kullanılacak. Proje dosyasında sunulan bilgilere göre, yüzeyi tamamen sıyrılacak olan yaklaşık 250 bin metrekarelik alanda, kurbağa, tosbağa, kertenkele, leylek, kumru, üveyik, ispinoz, saka, şahin, kumkumav, arı kuşu, tavşan ve kirpi gibi hayvanlar yaşıyor.

Haber: Mehmet Demirkaya | Yurt

Kaynak: Arkitera

Kaynak: http://www.arkitera.com/haber/20809
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0