Görüş Bildir
Haberler
Okul Bahçesine Gaz Bombası

Okul Bahçesine Gaz Bombası

adem kara
21.04.2014 - 17:07 Son Güncelleme: 21.04.2014 - 17:32
İçeriğin Devamı Aşağıda

Şırnak’ın Silopi ilçesinde polisin okul bahçesine attığı gaz bombalarından fenalaşan 12 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Çocukları hastanede ziyaret eden HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, dedi.

İddiaya göre, Silopi Süleyman Demirel İlk ve Ortaokulu’nda öğlen saatlerinde okuldan çıkan öğrencilerden birkaçı okul yakınındaki adliye binasının önündeki polisleri taşladı. Atılan taşlardan birinin isabet edip başından yaraladığı polis memurunun attığı iki gaz bombası okulun bahçesine düştü. 5 ve 6′ncı sınıf öğrencisi 12 öğrenci baygınlık geçirerek fenalaştı. Fenalık geçiren öğrenciler çevredekilerin yardımıyla Silopi Devlet Hastanesi acil servisinde tedavi altına alındı. Durumu iyi olan üç öğrenci ayakta tedavi edildikten sonra taburcu edilirken, diğer öğrencilere serum takıldı.

Bu arada öğrencilerin taşlaması sonucu kafasına taş isabet eden polis memuru da aynı hastanenin acil servisine getirilerek tedavi edildi.

Hastaneye gelerek öğrencilerin durumuna ilişkin yetkililerden bilgi alan HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız yaşananlara tepki gösterdi. Başta Şırnak valisi olmak üzere tüm yetkilileri göreve çağıran Sarıyıldız, polisler hakkında soruşturma başlatılmasını istedi.

Sarıyıldız, 23 Nisan Çocuk Bayramı deniliyor, Kürt çocuklarına gaz bombası reva görülüyor. Kimse devletin bu pratiklerinden sonra bizden iyimser olmamızı beklemesin. Bu tür olaylar, bölge insanının devlete olan yaklaşımını belirliyor. Sebebi ne olursa olsun, okullardaki 10-12 yaşlarındaki çocuklara gaz bombası atılmaz” diye konuştu.

Diken

Kaynak: http://www.diken.com.tr/vitrin/polist...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0