OECD Araştırmalarına Göre Türkiye'de Gençlerin Neredeyse Üçte Biri Çalışmıyor!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
OECD Araştırmalarına Göre Türkiye'de Gençlerin Neredeyse Üçte Biri Çalışmıyor!
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD), periyodik olarak üye ülkelerin istihdam, eğitim ve öğretim süreçlerinin dışında kalan gençlerinin sayısını araştırıyor. 15-19 yaş aralığındaki erkek ve kadınlar ile 20-24 yaş aralığındaki kadın ve erkekler olmak üzere iki kategori, dört grupta yapılan araştırma verileri Türkiye'nin OECD ortalama verilerinin çok üzerinde olduğunu gösteriyor. Araştırmaya göre, Türkiye'de gençlerin neredeyse üçte biri istihdam, eğitim ve öğretimde yer almıyor!
İşte, araştırmanın detayları...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) tarafından sağlanan gösterge ile istihdamda, eğitimde veya öğretimde yer almayan gençlerin (NEET) oranını, belirlenen yaş grubundaki toplam gençlerin cinsiyetine göre yüzdesi olacak şekilde sunuluyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) araştırması 15-24 yaş aralığındaki gençleri 15-19 ve 20-24 olarak iki farklı grupta cinsiyete göre ele alıyor.
İşte, Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) istihdamda, eğitimde veya öğretimde olmayan gençler (NEET) araştırma verileri.
NEET göstergesinde yer alan 15-19 yaş aralığındaki gençlerin verileriyle 20-24 yaş aralığına ait veriler karşılaştırıldığında; her iki grupta da hem kadın hem erkeklere ait oranların neredeyse ikiye katlandığı görülüyor!
Ekonomik İşbirliği ve Kalkınma Örgütü (OECD) ortalama değerleri ise durumun ciddiyetini daha da net bir şekilde gözler önüne seriyor!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
OECD verilerine göre 20-24 yaş aralığında kadınlarda; istihdam, eğitim ve öğretimde yer almayanların oranının en yüksek olduğu ülke %56.2 ile Güney Afrika oluyor. Güney Afrika'yı %45.2 ile Türkiye ve %37.8 ile Kolombiya takip ediyor.
Türkiye'de gençlerin neredeyse 3'te 1'i çalışmazken, Hollanda'da bu oran 22 kişide 1! Peki, Türkiye'de gençler neden çalışmıyor?
Hatalı Eğitim Planlaması
Daralan (Kısıtlı) İstihdam Olanakları
Yetersiz Gelir Düzeyi
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
Yabancı İşçiler
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
2017 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi'nden mezun oldum. Öğrencilik yıllarımda editör asistanlığı ve öğretmenlik yaptım. Bu sürecin sonunda kariyerime editör olarak devam etmek istediğime karar verdim. 2022 yılının Kasım ayından beri ise Onedio bünyesinde çalışıyorum. Siz değerli okurlarımıza hayata dair güncel ve ilginç bilgiler aktarıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
yalnız faktörler güzel bir şekilde maddelenmiş doğruya doğru. ama sorsan gençler hiç beğenmiyor yeğenim. Ha birde şu maddelere bir de "gelecek sizindir" deyi... Devamını Gör
İşten ayrılıp daha kârlı olanlar var ))
Kölelik var. Irgatlar efendi beğenmiyor.