Görüş Bildir
Haberler
Nokia'dan Yalnızca 19 Euro'ya Cep Telefonu

Nokia'dan Yalnızca 19 Euro'ya Cep Telefonu

Bilgi Çağı
11.08.2014 - 17:15 Son Güncelleme: 11.08.2014 - 19:15

Microsoft, cep telefonu pazarında yalnızca yüksek donanımlı akıllı telefonlarla boy göstermiyor. Şirketin Nokia markası altında duyurduğu Nokia 130, yalnızca 19 Euro'luk etikete sahip.

Cep telefonları bir zamanlar yalnızca konuşmaya ve mesaj atmaya yarardı. Zamanla kimilerine oyun kimilerine ise radyo eklendi. Dünya, akıllı telefonlarla tanışana kadar bu modellerin hükmü sürdü.

Tüketicilerin tercihlerini dokunmatik ve akıllı telefonlara yönlendirmesi, klasik diyebileceğimiz telefonların kullanımını, şirketlerin sahadaki personelleriyle sınırlı bıraktı. Pazar payı azalsa da uygun fiyatlı bu modeller varlıklarını sürdürmeye devam etti.

Microsoft tarafından cep telefonu bölümü satın alınan Nokia, bir zamanlar 1100 ile liderliğe oynadığı bu pazara son derece ucuz ve sade bir modelle döndü. Nokia 130 adı verilen model, akıllı telefonların ulaşamadığı uzun pil süresiyle farklılaşıyor. Öyle ki; 1.8 inç'lik renkli ekrana sahip bu model 36 günü bulan bekleme süresiyle bir anlamda Nokia geleneğini sürdürüyor.

Çift sim kart desteği de sunan Nokia 130, microSD kart ile 32 GB'a kadar yükseltilebilen kapasiteye sahip. Dahili video, MP3 çalar ve radyo barındıran modelde fotoğraf çekebilmeniz için kamera ya da internet bağlantısı için uygun altyapı bulunmuyor! Ama Nokia, günümüzün paylaşım kültürünü es geçmemiş. Telefonunuzda bulunan dosyaları SD kart, USB ya da Bluetooth ile paylaşabilirsiniz.

Sonuç olarak bu bol renkli modelin hedef kitlesinde öncelikle ilk telefonunu kullanacak olanlar ile yukarıda bahsettiğimiz gibi şirket çalışanları bulunuyor. Konuya bu açıdan bakıldığında, yalnızca 19 Euro olarak açıklanan fiyatla hedefine ulaşacağını söyleyebiliriz.

Bilgi Çağı

Kaynak: http://bilgicagi.com/Yazilar/17913-no...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın