Netflix'in Fenomen Dizisi Squid Game Hakkında Ortamlarda Satmalık 16 Afili Bilgi
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Netflix'in Fenomen Dizisi Squid Game Hakkında Ortamlarda Satmalık 16 Afili Bilgi
Son günlerde herkesin dilinde bir Squid Game'dir gidiyor. İlginç senaryosu, şiddet sahneleri ve psikopatça kurgulanmış senaryosuyla dizinin son zamanlarda sıkıcılaşmaya başlayan Netflix'e de renk getirdiği aşikar. Dizinin sürükleyiciliği ve ilginç deneyimler yaşatması diziyi pek çok kişinin oturduğu gibi bitirebildiği yapımlar arasına çoktan soktu. Peki dizi hakkındaki bu bilgileri biliyor muydunuz? Muhtemelen hayır.
---YÜKSEK DOZDA SPOILER UYARISI---
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Yönetmen Hwang Dong-hyuk senaryoyu ilk 2008 yılında kaleme almış ve 2009 yılında tamamlamış.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Hatta kendisinin de 2008 yılında, dizideki diğer 456 yarışmacı gibi borç içinde olduğu için böyle bir oyun olsa ben de katılırdım diye düşündüğü olmuş.
3. Dizinin senaryosu 2009 yılında tamamlansa da oyuncular ve yatırımcılar projeye soğuk baktığı için dizinin hayata geçmesi 2019 yılını bulmuş.
4. Dizideki ikonik yeşil eşofman takımları ise yönetmen lisedeyken okullarda yaygın olarak kullanılan spor üniformalarıymış.
5. Görevlilerin maskelerinde karıncaların yüzlerinden ilham alınmış.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Dizide yarışmacıların çoğu bir sonraki oyunu önceden öğrenebilmek için birbirine girmiş, büyük olaylar yaşanmıştı. Halbuki bu altı zorlu oyun da dev yatakhanenin duvarına daha önceden resmedilmiş bile.
7. Merdivenlerde ise Hollandalı ressam M.C. Escher'in Relativity eserinden esinlenilmiş.
8. Çoğu yapımda kalabalık sahnelerde kamera hileleri veya efektlerin kullanıldığını bilirsiniz. Ancak Squid Game'in ilk oyununda gerçekten 456 kişi kullanılmış.
9. Dizide oldukça fazla zıtlık kullanılmış. Bizce çok da başarılı olmuş.
10. Korece'de Oh Il-nam "Bir numaralı adam" anlamına geliyor. Bu da Korece bilenler için dizinin sonuna dair ufak bir ipucu. 🤔
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. Zaten ilk oyunun sonunda da dedektörün kendisini kayırdığını görebiliyorsunuz.
12. Kırmızı ışık yeşil ışık oyunundaki dev oyuncak bebek ise gerçek. Kendisi Incheon kentinde bir müzede sergileniyor ama bir kolu eksik.
13. Büyük ödül 46 milyar won yaklaşık 39 milyon dolar, yani 346 milyon Türk Lirası'na denk geliyor.
14. Son bölümde evsiz adamın donduğu otelin önü, ilk bölümde esas oğlanımız Gi-Hun'un minibüsle alındığı yer.
15. Son bölümde Gi-Hun'un saçlarını kırmızıya boyatması ise en son yarışmayı kazandığı için kendine güven gelmesini, toplum içinde farklı olduğunu kanıtlaması anlamına geliyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
16. Gi-Hun'un numarası 456 ise bazı kültürlerde dürüstlüğü ve bütünlüğü temsil ediyor.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
İngiliz Dili ve Edebiyatı mezunuyum. Öğretmenlik, çevirmenlik gibi görevlerde bulundum. Bu esnada pek çok mizah mecrasında yazılarım yayımlandı. Türkiye’de sosyal medyanın popülerleşmesinin ardından yaşanan her olayın hem şahidi oldum hem de bu mecraların aktarıcısı olmaya çalıştım. 2015 yılından beri Onedio’da yaratıcı içerikler ve sosyal medya gündemi üzerine çalışıyorum.
Tüm içerikleri
Yorum Yazın
Duvardaki resimler ilk başta yoktu. Oyunlar oynadıktan sonra duvara çiziyorlar. Hepsi olsa zaten biri bunu fark ederdi.
Baktım şimdi harbi varmış 😂😂
Bunu seven var mı gerçekten, alice in borderland i izleyin bundan 10 kat daha iyi hiç değilse buradaki gibi 0-5 yaş çocuk oyunlarını oynamıyorlar.
Şükür alice in borderland dizisini keşfetmis birisi. Ben geçen sene izlemiştim ve dizi gerçekten çok iyiydi. Squid game konu olarak çok benziyor ben izlemedi... Devamını Gör
yaklaşık 2 saat önce bitirdim diziyi.. güzeldi izlenir... ancak ilk bölümde yatakhane duvarlarında resimler var mıydı bilemiyorum.. dizideki diğer tezatlık i... Devamını Gör
Ben de dün akşam bitirdim, bende yatakhane duvarında resim olduğuna dikkat etmemiştim, şimdi okuyunca a aa dedim :)