Görüş Bildir
Haberler
Müziğin En Saf Ve Minimal Hali: Balmorhea

Müziğin En Saf Ve Minimal Hali: Balmorhea

Metin Köksal
21.01.2014 - 19:05 Son Güncelleme: 21.01.2014 - 19:18

Müziğin En Saf Ve Minimal Hali: Balmorhea

2006 yılında Rob Lowe ve Michael Muller tarafından kurulan Balmorhea şu anda toplamda 6 üyeye sahip. Hiç şarkı sözünün yer almadığı müziklerinde ön planda enstrümanlar yer alıyor. Gitar, piyano, banjo, çello, keman gibi enstrümanları kullandıkları müziklerini dinlerken alacağınız hazzı anlatmak çok zor. Mutlaka dinlenilmesi ve yaşanılması gereken bir müzik. Yaşanılması diyorum çünkü notalar dökülmeye başladığında sizi farklı bir boyuta götürüyor ve orada farklı hayaller yaşamaya başlıyorsunuz.

Doğayı, huzuru, kimi zaman griyi kimi zaman da beyazı çağrıştıran şarkılara sahipler. Müziklerinde yapay hiçbir şeye yer yok, her şey olduğu gibi çok doğal. Hayatı akışına bırakma hissi yaratıyor dinlerken. Grubun yaptığı müzik için klasik, post-rock, ambient gibi farklı tanımlamalar olsa da müziklerinin illa ki bir janra dahil olmaları gerektiğini düşünmüyorum. Çünkü her dinleyişte farklı duygular hissettirebiliyorlar. Müziğin en saf ve minimal halini icra ediyorlar demek bence yeterli.

Diskografilerine baktığımızda 6 yıl gibi kısa bir sürede 5 albüm ve 1 EP çıkardıklarını görüyoruz. Bir de konser albümleri bulunuyor. Her bir albümün gerçekten çok iyi olduğunu düşünecek olursak çok üretken ve çalışkan bir grupla karşı karşıya olduğumuzu da anlıyoruz. 2007 yılında Balmorhea adıyla çıkan albümlerini 2008 yılında Rivers Arms , 2009′da All Is Wild, All Is Silent , 2010′da Constellations ve 2012′de Stranger albümleri takip ediyor. 2011′de bir konser albümü yayınladıklarını da eklersek görüyoruz ki her yıl bir albüm çıkarmışlar. Bu kısa aralar müziklerinin kalitesini hiç bozmadığı gibi daha da güçlendirmiş.

Görseller: http://www.balmorheamusic.com/

Kaynak: http://www.themagger.com/muzigin-en-s...
İçeriğin Devamı Aşağıda

Balmorhea - The Winter

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
8
4
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın