Görüş Bildir
Haberler
Moda ile İç İçe Yaşlanıyorlar!

etiket Moda ile İç İçe Yaşlanıyorlar!

Çağlar Arslaner
29.12.2014 - 18:01 Son Güncelleme: 30.12.2014 - 12:10
İçeriğin Devamı Aşağıda

Moda ve yaşlanmak

Yıllara meydan okuyarak yaşlanmak, evet kulağa iyi geliyor. Ama cazibeli bir şekilde yaşlanmak… Eğlenceli gibi duruyor. Bir fotoğrafçı ve blogger olan Ari, bunu yapmayı seçen kadınların fotoğraflarını çekti. 2009 yılında fotoğrafçı Ari Seth Cohen 'Advanced Style' adında  bir blog yarattı. Blogda Manhattan’ın yaşlı kadınlarının tarzlarını ortaya koydu. Ari ortaya koyduğu güçlü ve tarz sahibi yaşlı fotoğraflarıyla yaşlılık üzerine kalıplaşmış fikirlerle mücadelede bizlere de yeni moda ikonları sundu.

Blogtan kitaba, sonra da filme aktarıldı

Mütevazı bir başlangıçla birlikte Advanced Style güçlenerek ilerledi, önce blog ile aynı ismi taşıyan bir kitap haline getirildi, şimdi de bir belgesel olarak karşımızda. Lina Plioplyte tarafından yönetilen film “Batı kültürünün gençliğe karşı artan obsesyonu, güzellik ve yaşlılık üzerine kalıplaşmış fikirlerle mücadele eden, yaşları 62 ile 95 arasında değişen canlı ve renkli imajlara sahip bağımsız ve tarz sahibi kadınları resmediyor.”

Huffington Post UK Lifestye’a konuşan Ari blogtan bir sinema filmine giden yolun kendisi için beklenmedik olduğunu söyledi. “Fotoğrafladığım kadınların anlatacak inanılmaz hikayeleri olduğunu biliyordum. Lino Plioplyte bana yanaşıp blogum için bazı videolar çekmeyi önerene kadar bir film yapma ihtimali üzerine düşünmemiştim. Gerçekten orjinal oldu. Kameraya almaktan vazgeçmedik ve dört buçuk yıl sonunda film tamamlandı”.

Doğru tarzın anahtarı: Kendini tanımak!

Her köşedeki genç, narin model fotoğrafları ve anti-aging reklamları ile medya yaşı görünmez hale getirdi. Bu film ise yaşlılık hakkındaki fikirlerimizi yeniden tanımlamaya yardımcı oluyor. Ari ayrıca genç kadınların da bu belgeselden bir şeyler öğrenebileceğine inanıyor: “Advanced Style kadınları kendinden emin, cesur ve etkileyici. Umarım genç kadınlar onların bağımsızlığından ve bireyselliklerinden ilham alır.”

Yapımcı yaşlılarla çalışmanın, hikeyelerini dinlemenin ve bilgeliklerinden ders çıkarmanın kendisi için bir ayrıcalık olduğunu söylüyor. 'Filmdeki kadınlar kendilerini gerçekten tanıyorlar, bu da doğru tarza sahip olmanın anahtarı.'

“Lina ve ben filme aldığımız her kadından çok şey öğrendik. Aileleriyle birlikte filme almaktan hastanede ziyaret etmeye kadar, bize hayatlarına bir erişim imkanı tanıdılar ve bunu çok sevdik”.

“Favori sahnem 93 yaşındaki Ilona Royce Smithkin ile 50 yıllık arkadaşının Cape Cod’daki pilajda şarkı söylemesiydi”.

Kaynak: http://www.tuyam.com/moda-ile-ic-ice-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
4
3
2
1
1
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
cem bil

İyide bu teyzeler yaşlanmamış ki.. direk ölmüş...