Görüş Bildir
Haberler
Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Kızı İlk Kez Görüntülendi

Mısır Cumhurbaşkanı Sisi'nin Kızı İlk Kez Görüntülendi

Fatih UZUN
03.06.2014 - 19:50 Son Güncelleme: 03.06.2014 - 19:53

Mısır'da Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yüzde 90'ın üzerinde oy alan Abdülfettah El Sisi'nin kızının fotoğrafı ilk kez yayınlandı.

Seçim zaferini ilân ederek cumhurbaşkanlığı koltuğuna geçmeye hazırlanan Sisi'nin kızı Ayet El Sisi'nin fotoğrafları Dubai merkezli El Arabiya yayın kuruluşu tarafından yayınlandı.

Mısır'ın müstakbel first-kızı olan Ayet'in pembe başörtüsüyle arkadaşlarıyla görüldüğü bir kare ve yine eşiyle birlikte yer aldığı bir başka fotoğrafı kısa süre içinde büyük ilgi gördü. Twitter'daki paylaşımlarda, müstakbel Cumhurbaşkanı'nın kızından çoğunlukla 'saygılı ve nazik bir kadın' olarak bahsedildi.

Öte yandan, bazı sosyal medya kullanıcıları ise Sisi'nin kızına verdiği isme tepki gösterdi. Bir kullanıcı, 'Böyle isim olur mu? Ayet, Allah sözü, kelamı. Bu resmen şirk. Nasıl Müslüman bunlar?' ifadeleriyle Sisi'nin kızının isminin İslami değerlere hakaret olduğunu öne sürdü.

Sisi'nin ailesi, geçen Temmuz'daki darbenin ardından gerek ulusal gerekse de dünya basının ilgi odağı oldu.

Mısır'ın 30 yıllık katı Hüsnü Mübarek rejiminin ardından demokratik seçimle gelen ilk lideri Muhammed Mursi yönetimini askeri müdahaleyle deviren Sisi, Genelkurmay Başkanlığı'ndan istifa ederek halkının iradesi doğrultusunda resmi yönetime talip olduğunu açıklamıştı.

Yaptığı darbe için aynı zamanda bir referandum niteliği taşıyan seçimlerde karşısında yalnızca tek bir rakip olan Sisi, oylama bir gün uzatılmasına rağmen istediği katılım oranını yakalayamadı. Ülkede seçimlere katılım yüzde 47'de kaldı.

  • ensonhaber.com
Kaynak: http://www.ensonhaber.com/misir-cumhu...
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0