Görüş Bildir
Haberler
İstanbul'da Korkunç Metro Kazası

İstanbul'da Korkunç Metro Kazası

adem kara
29.09.2014 - 10:27 Son Güncelleme: 29.09.2014 - 16:00

Metro kazasında yaralanan vatandaşın bir şirkette özel güvenlik olarak çalışan Fatih Çoban olduğu öğrenildi.

İçeriğin Devamı Aşağıda

İstanbul Metrosu'nda bugün Sanayi Mahallesi - Seyrantepe hattında inanılmaz bir kaza meydana geldi. Metronun ön vagonunu delen demir parçası bir yolcuya saplandı. İstanbul'daki metro kazasıyla ilgili Ulaşım A.Ş., 'Demir çubuk nedir bilmiyoruz' açıklamasında bulundu. 

Bu sabah Sanayi Mahallesi - Seyrantepe hattında kaza meydana geldi. Metronun ön vagonunu delen demir parçası bir yolcuyu ağır yaraladı. Olay yerine çok sayıda ambulans ve sağlık ekibi sevk edildi.

Makinist tarafından kumanda merkezine yapılan 'Kaza nedeniyle durmak zorunda kaldım. Yolcuları tahliye edelim' anonsunun ardından tahliye işlemleri başladı. Metro vagonu içinde kalan ve büyük bir panik yaşayan yolcular tahliye edildi. Bölgeye çok sayıda ambulans ekibi sevk edildi.

Yaralı hastaneye kaldırıldı

Kazada yaralanan yolcunun  isminin Fatih Çoban  olduğu  belirlendi. 33 yaşındaki Çoban , Okmeydanı Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne getirildi. Çoban ameliyata alındı.

Ekşi Sözlük'ten olaya ilişkin bir tanıklık: '30 dakika boyunca ambulans gelmedi'

İstanbul Metrosu, Sanayi Mahallesi - Seyrantepe hattında meydana gelen kazanın detayları haber ajanslardan önce olayın canlı tanıkları tarafından sosyal medyada paylaşıldı. Korkunç kazaya ilişkin  en çarpıcı açıklama ise Ekşi Sözlük'te yer aldı. Ekşi sözlük yazarı night fury yaşananları şöyle aktarıyor: 

'Kazanın gerçekleştiği ve bir yaralının olduğu vagonlardan birindeydim. Kaza anını anlatmak gerekirse, metro hafiften titremeye başladı, çok anormal bir durum olarak görmedik ama bir süre sonra titreme şiddeti epey arttı ve saniyeler içerisinde şu manzara gerçekleşti:

'Bu manzaradan hemen sonra metrodaki acil çıkış düğmesine bastık ve sirenler çaldı. Şansımıza metronun her iki tarafında duvar değil de sağ tarafında inşaatın olduğu ve inşaat işçilerin olduğu boş bir alan vardı. Onlardan yardım istedik, kapı açıldı ve çıkmaya başladık. Ambulans istedik ve 30 dakika boyunca ambulans gelmedi ve o adam yaralı bir şekilde yerde yatmaya devam etti. Kazazedelerden biri metroda çalışan işçilere 'burada sağlık görevlisi yok mu hiç? başınıza bir şey gelse çağırabileceğiniz herhangi bi kimse?' dedi ama işçilerin başını öne eğip susması durumun vehametini özetlemeye yetti. Kaza alanından çıkmak için de bu yolu kullandık:'

Fotoğraf: ekşi sözlük/night fury

İçeriğin Devamı Aşağıda

'O demir çubuk nedir bilmiyoruz'

ileri.org'dan Rıfat İleri'nin haberine göre, bir yolcunun feci şekilde yaralandığı kazaya ilişkin İstanbul Ulaşım A.Ş.'nin açıklaması şöyle

'Bize gelen bilgilere göre, makinist 09.00-09.30 gibi kumanda merkezini arayarak, bir demir çubuğun araca değdiğini ve aracı durdurduğunu söylüyor. Daha sonra yolcular tahliye ediliyor. Bir yolcunun yaralı olduğu görülüyor ve 112 aranıyor. Bunun dışında neden kaynaklanıyor, o demir çubuk nedir, onun hakkında bir bilgi yok.' 

Kaynaklar: Hasan YILDIRIM - İSTANBUL DHA, ekşi sözlük ve ileri.org

Bir yolcunun kaza sonrası tahliye sırasında çektiği video

Fotoğraf: ekşi sözlük/night fury

Fotoğraf: ekşi sözlük/night fury

Fotoğraf: ekşi sözlük/night fury

İçeriğin Devamı Aşağıda

İşte kaza sonrası Twitter'dan gelen tepkiler

İçeriğin Devamı Aşağıda
İçeriğin Devamı Aşağıda
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
2
0
0
0
0
0
0