Görüş Bildir
Haberler
Metin Şentürk: 'Bir Dahaki Seçimde Vekilliğe Adayım'

Metin Şentürk: 'Bir Dahaki Seçimde Vekilliğe Adayım'

ATKN
11.12.2014 - 11:43
İçeriğin Devamı Aşağıda

Ünlü şarkıcı Metin Şentürk, gelecek seçimlerde milletvekili adayı olacağını açıkladı.

 Akşam Gazetesine röportaj veren Metin Şentürk, “Siyasi arenaya çıkacağınız ve milletvekili adayı olacağınız ile ilgili iddialara ne diyorsunuz” sorusuna net bir yanıt verdi. Şentürk, “Önümüzdeki seçimlerde aday olmayı düşünüyorum ve olacağım da” dedi.

Sadece bir şarkıcı değil Metin Şentürk. Aynı zamanda iflah olmaz bir mücadeleci! Çalışkanlığı, hayata bağlılığı ve azmiyle, başarılması güç olaylara imza atmış biri. Şimdi 360’ta Metin Şentürk’ün Gözünden isimli programıyla derdi olanların sesini milyonlara ulaştırıyor.

360 ekranlarındaki programınızla televizyon dünyasına hızlı bir dönüş yaptınız? Biraz bu süreçten bahsedebilir miyiz öncelikle?

Bu proje zaten aklımda olan bir projeydi. İnsanlar benim karşıma oturduklarında samimi bir dostuyla dertleşir gibi anlatıyorlar yaşadıklarını. Bu konuda beni cesaretlendiren Cengiz (Özdemir) Bey’e de ayrıca teşekkür etmek istiyorum. Çok büyük ve samimi bir aileye dahil olduğumuz için hiç yabancılık çekmedik.

Bir yandan da Dünya Engelliler Vakfı ve Dünya Engelliler Birliği projesinin başkanlığını sürdürüyorsunuz. Neler yapıyorsunuz?

Hayatımdaki belki de tek tam zamanlı mesai gerektiren iş bu. Mevcut iktidar 12 yıldır o kadar çok şey yaptı ki engelliler için, lakin buna rağmen hiçbir şey yapmamış gibiler. Bu, sorunların ne kadar yoğun olduğunun en önemli kanıtı.

Bu konuda ne durumdayız peki?

Kentsel ve çevresel dönüşümde çok iyi bir yoldayız. Ancak bizim bir de zihinsel dönüşüme ihtiyacımız var. Bu zihinsel dönüşümü yapmadığınız zaman ne yaparsanız yapın hava cıva. Özellikle engelli ve engelli yakınlarının mızmızlanmayı bırakarak mevcut sorunlarda çözüm arayışlarına ortak olmasını istiyoruz biz.

Siyasi arenaya çıkacağınız ve milletvekili adayı olacağınız ile ilgili iddialara ne diyorsunuz?

Önümüzdeki seçimlerde aday olmayı düşünüyorum ve olacağım da.

Seçilirseniz neler değişecek hayatınızda? 

20 yıldır engelliler için var gücümle çalıştım. Bütün bunları düşünürseniz beni hiçbir şeyin, hiçbir mertebe ve makamın değiştiremeyeceğini anlayabilirsiniz zaten. Her şeyi bir kenara bırakacak olursak benim meselem partiler üstü bir mesele zaten.

'Beni değil annemi tebrik et ağabey'

Engelli fuarında tanıştığınız Muhammed'le diyaloğunuz herkesin takdirini toplamıştı. Biraz bahseder misiniz?

Ona 'Seni azminden dolayı tebrik ediyorum' dediğimde 'Beni değil annemi tebrik etmek gerek ağabey’’ dedi. Burada tüm sözler bitti benim için, hayat durdu. Bir kez daha gördük ki; hiçbir şekilde inancımızı yitirmemiz lazım.

'Vay be neler yaşamış helal olsun'

İnsanları şaşırtmayı çok sevdiğinizi biliyoruz. Şu ana gerçekleştirdiklerinizin dışında, başka bir hayaliniz var mı?

Hayatımla ilgili bir uzun metraj film yapmak istiyorum. Her güldüren adamın ağlatan bir hikayesi vardır. Ben de bunu değerlendireceğim. Bunun ben öldükten sonra yapılmasına gönlüm razı değil. Ben onu göreceğim. Arkamdan 'Vay be neler yaşamış helal olsun' denmesini istemiyorum. Ne olacaksa yaşarken olsun.  

Sezen Aksu'dan Yıldız Tilbe'ye 

Albüm çalışmalarınız nasıl gidiyor? Yeni besteler var mı? 

Hem benim bestelerimin olduğu hem de Sezen Aksu, Yıldız Tilbe, Kerim Tekin’in şarkılarının olduğu 11 şarkılık bir albüm hazırladık. Aralık ayının üçüncü haftasına doğru çıkarmayı planlıyoruz. Hazırlık aşamasında içinde yeni bestelerimin olduğu dört tane kayıt cihazım çalındı. Nitekim fabrikası kalbinde olan adamlardan çalınacak çok fazla bir şey de yoktur.

Akşam

Kaynak: http://www.aksam.com.tr/magazin/bir-d...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın