Görüş Bildir
Haberler
Metallica'nın Prodüktörü: 'Jason Newsted Teknik Olarak Cliff Burton'dan Daha İyiydi'

Metallica'nın Prodüktörü: 'Jason Newsted Teknik Olarak Cliff Burton'dan Daha İyiydi'

Barış Ekşioğlu
01.08.2015 - 12:46 Son Güncelleme: 01.08.2015 - 14:16

Metallica`nın en iyi albümlerinde prodüktör olarak yer alan Flemming Rasmussen bir hayli ilginç açıklamalar yaptı.

Flemming Rasmussen, Metallica`nın en iyi albümleri olarak kabul edilen Ride The Lightning, Master of Puppets ve And Justice For All`da prodüktör olarak yer almış, gerçekten üst düzey bir müzik adamı. Ultimate-Guitar ile yaptığı söyleşide, Metallica'nın her iki bas gitaristiyle de çalışan biri olarak başlıkta okuduğunuz açıklamayı yapmış. Tamamı şu şekilde:

Justice albümünde bas gitarın neden daha gürültülü olmadığını anlamıyorum. Bunu James ve Lars'a sormanız gerekiyor. Nedeni Jason'ın teknik olarak Cliff'ten daha iyi olmasıydı. O çok daha iyi ve hızlı çalıyordu. Müzikal olarak herhangi bir şarkının yazımına katkısı var mı bilmiyorum... Muhtemelen ilerleyen albümlerde olmuştur fakat o zavallı adama asla gerçek bir şans vermediler. 

Teknik konusunda Cliff'in tüm dünyanın üstünde bir konumda olduğu tüm dünya tarafından kabul gören bir şey. Anlaşılan o ki Rasmussen'in enstrüman çalımı ile alakalı çok fazla bilgisi yoktu. Yoksa bir kaçCliff videosu seyretmek bile bunu anlamak için yeterli. Fakat Jason'a şans verilmediği konusunda haklı elbette.

Türkgitar

Kaynak: http://www.turkgitar.net/

Cliff Burton Solos

Jason newsted bass solo

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
13
7
6
6
6
1
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın

kimse cliff için birşey demiyor fakat jason da fırsat bulsaydı cliffden daha efsane olurdu ki jason metallica nın en soft günlerinde bile metal kalabilen yan... Devamını Gör

Ömer Öztürk

Öncelikle şunu diyebilirim Cliff ile Jason'ı karşılaştıramazsınız eğer azıcık onların attığı soloları dinlediyseniz yada izlediyseniz anlarsınız Jason pickle... Devamını Gör