Görüş Bildir
Haberler
Mesleki Emeklilik Sistemi Geliyor

Mesleki Emeklilik Sistemi Geliyor

silviya alaskarova
04.09.2014 - 11:59 Son Güncelleme: 04.09.2014 - 14:30

Mesleki Emeklilik Sistemi Geliyor

Mesleki emeklilik sistemi geliyor

Hükümet programından çalışana 'mesleki emeklilik' sürprizi çıktı.

Çelik ve otomotiv sektörü gibi yıpranma payı yüksek sektörleri içerecek sistem için çalışmaların başlatıldığını belirten yetkililer şu bilgileri verdi: “Bireysel emeklilikten farklı olarak bu sistemde primleri işçi ve işveren birlikte karşılayacak. Karşılığında ise emekli olduğunda çalıştığı döneme yakın standartlarda bir maaş alma şansına kavuşacak. Bu sistemle ilgili altyapıyı Kalkınma Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı birlikte hazırlayacak” denildi.

TSK kullanıyor

Mesleki emeklilikte, OYAK modeli dikkate alınacak. Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) mensuplarının yardımlaşma ve emeklilik fonu olan OYAK’ın yapılanması ve faaliyetleri, 1961 yılında çıkarılan yasa ile başladı. OYAK üyelerine, sosyal güvenlik sistemi kapsamında ve ana sosyal güvenlik kurumundan (SGK) ayrı güvenceler sağlamasıyla dikkat çekiyor. Kurum bu çerçevede, üyelerinin birikimlerini artırmak için çeşitli yatırımlar da yapıyor.

Kıdem tazminatı programdan çıktı

Hükümet programında çalışanları ilgilendiren bir diğer önemli unsur da kıdem tazminatı ile ilgili. Bir önceki dönemi içeren 61. hükümet programında, kıdem tazminatı için fon kurulması öngörülmüştü. Ancak yeni programda bu unsur sessiz sedasız kaldırıldı. Buna göre hükümet programına göre seçimlere kadar kıdem tazminatının fona dönüştürülmesine yönelik bir çalışma gündeme gelmeyecek.

Kaynak: http://www.afyonkarahisar.com.tr/habe...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0