Görüş Bildir
Haberler
Mersin Halk Ekmek Fabrikası mahkemelik oldu

Mersin Halk Ekmek Fabrikası mahkemelik oldu

Necati Öztürk
06.08.2014 - 14:38 Son Güncelleme: 06.08.2014 - 19:59

Sözleşmede yer alan hükümlerden birisi olan İmar İnşaat A.Ş’ye ödemesi gereken parayı zamanında ödemediği ve şu an itibarıyla 1 milyon 750 bin lira borcu bulunan Un-Ko firmasının, Parkomat işini yürüten Parktur firması gibi sözleşme şartını yerine getirmediğini ifade eden 

Başkan Kocamaz, “Bu işletmeler kamuya aittir. Dolayısıyla firma tarafından sözleşme kurallarına uyulmaması, kamu zararına sebep olmaktadır. Biz kamu kaynaklarını korumak ve kamu zararına sebep olan firmalara karşı yasal sorumluluğumuzu yerine getirmek zorundayız. Ekmek fabrikasını işleten Un-Ko isimli firma da, İmar İnşaat A.Ş’ye borcunu ödemediği için, firma hakkında yasal süreç başlatıldı.” dedi.

Firmayla sözleşmenin 2027 yılında sona ermek üzere yapıldığını ve bu kadar uzun bir süre için anlaşma yapılmasının da yanlış olduğunu kaydeden Başkan Kocamaz, “Halkın ucuz ekmek yemesi için hizmet veren halk ekmek fabrikasını işleten Un-Ko isimli firmanın, şu an İmar İnşaat A.Ş.’ye ödemesi gereken 1 milyon 750 bin lira borcu olduğu tespit edildi. Yine bir önceki yönetim zamanında yapılan anlaşma gereği 3 Temmuz 2027 tarihinde sözleşmesi sona erecek olan bu firmayla ilgili olarak hukuki süreç başlatıldı.” dedi.

Ekmek fabrikasının halkın yararına bir uygulama olduğunu sözlerine ekleyen Başkan Kocamaz, “Mersin Büyükşehir Belediyesi halk ekmek fabrikası, ekmek üretmeye ve halkımıza ucuz ve kaliteli ekmekler sunmaya devam edecektir.” dedi.

kaynak: mersin haberleri

Kaynak: http://www.mersindehaber.com/mersin/o...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0