Görüş Bildir
Haberler
Merkezi Sınav Sonuçları Açıklandı

Merkezi Sınav Sonuçları Açıklandı

adem kara
20.01.2014 - 13:13
İçeriğin Devamı Aşağıda

Merkezi Sınav Sonuçları Açıklandı

Milli Eğitim Bakanlığınca, bu yıl ortaokul 8. sınıflar için ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı.

Milli Eğitim Bakanlığınca, bu yıl ortaokul 8. sınıflar için ilk kez uygulanan Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı. Sonuçlar, bakanlığın e-okul veli bilgilendirme sisteminden öğrenilebilecek.

Bir milyondan fazla öğrencinin Kasım ayından bu yana süren bekleyişi sona erdi. 8. sınıf öğrencilerinin merakla beklediği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı sonuçları açıklandı.

Yaklaşık 1 milyon 300 bin öğrencinin girdiği TEOG’dan alınan puanlar, hem karne notu olarak değerlendirilecek hem de liselere girişte belirleyici olacak. 8. sınıflar için gerçekleştirilen Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı’nın birinci oturumu 28-29 Kasım 2013 tarihlerinde yapılmıştı. İlk gün oturumunda Türkçe, din kültürü ve ahlak bilgisi ile matematik sorularını yanıtlayan öğrenciler, ikinci gün oturumunda da fen ve teknoloji, inkılap tarihi ve Atatürkçülük ile yabancı dil derslerinden 20'şer soruyu cevaplandırmıştı. Ortak sınavlarda her ders için çoktan seçmeli 20 soru soruldu. Değerlendirmede yanlış cevap sayısı doğru cevap sayısını etkilemedi.

Sınavlar ikinci dönemde de yapılacak. Öğrenciler, Türkçe, matematik, fen ve teknoloji, din kültürü ve ahlak bilgisi, inkılap tarihi ve Atatürkçülük, yabancı dil derslerinden 28-29 Nisan’da ortak sınavlara girecek. Mazeret sınavları ise 10-11 Mayıs’ta yapılacak. 

Sınav sonuçlarını öğrenmek için tıklayınız

ANKA

Kaynak: http://www.gazeteport.com.tr/haber/15...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0