Görüş Bildir
Haberler
Mehmet Ezer Yoğun Bakımdan Çıktı

Mehmet Ezer Yoğun Bakımdan Çıktı

adem kara
29.03.2014 - 15:54

Foto: Faruk Ayyıldız

İçeriğin Devamı Aşağıda

Mehmet Ezer Yoğun Bakım Servisinden Çıkarılıp Normal Servise Alındı

Diyarbakır’ın Silvan ilçesinde BDP’in 25 Mart’ta düzenlediği mitingden sonra polisin attığı gaz bombası kapsülünün başına isabet etmesiyle yaralanan ve 4 gündür Dicle Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yoğun bakım servisinde tutulan 10 yaşındaki Mehmet Ezer, dün (28 Mart) sabah saatlerinde normal servise alındı.

DİHA’nın haberine göre, Mehmet yaşadıklarını amcası Fikri Ezer’e anlattı. Yeğeninin ilk güne nazaran olumlu gelişme gösterdiğini söyleyen Fikri Ezer, “Dün bir filmi çektirildi. Filmde damarların birinde kan pıhtılaşması tespit edildi. Doktorlar, bu pıhtılaşmayı ilaç tedavisiyle gidermeye çalışıyorlar. Biz Mehmet’in bu halkın umudu olarak halka dönmesini istiyoruz” dedi.

“Panzerden dışarı atıp TOMA ile saldırdılar”

Mehmet Ezer’in, yaşadıklarını amcasına şu sözlerle anlattığı öğrenildi:

“Mitingden bir saat sonra polisler beni panzere aldı, bana tokat attılar, daha sonra iterek panzerden dışarı attılar. Orada koşarken başıma isabet eden bir cisimden dolayı yere düştüm, tekrar kalkıp koşmaya başladım. Arkadaşlarım beni almaya çalıştı, ancak bu sefer de polis TOMA’yla üzerimize su sıktı, yaklaşık 15 metre suyun etkisiyle yerde sürüklendim. Ondan sonrasını hatırlamıyorum.”

Yeğeninin yüzündeki yaraların sürüklenmeden kaynaklı oluşmuş olabileceğini ifade eden Ezer, hükümeti olay hakkında üzerine düşen görevi üstlenmeye çağırdı.

Amca Ezer, dünden beri Silvan’a olayı araştırmak için 2 müfettişin geldiğini söyleyerek, “Biz müfettişlerin olayı araştırırken, olayı bizden ve çocuktan, yani birinci ağzından dinlemesini istiyoruz” diye konuştu.

‘Devlet o polisleri ortaya çıkartsın’

Amca Ezer, sabah saatlerinde Yenişehir ilçesinin Sosyal Güvenlik Kurumu’ndan 2 yetkilinin gelerek kendilerine maddi ve manevi destek teklif ettiklerini belirtti. Ezer destek teklifi hakkında şunları söyledi:”Sosyal devlette yurttaş istemez, devlet verir. Bu şekilde aileyi avuç açmaya zorluyorlar. Biz açlıktan ölsek de başı dik yaşam istiyoruz. Devletten tek isteğimiz var; o polisleri ortaya çıkartsın.”

Başka Haber

Kaynak: http://www.baskahaber.org/2014/03/meh...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
0
0
0
0
0
0