Matematik Sorularını Çözerken Zamandan Tasarruf Etmen İçin Bilmen Gereken 10 Tüyo
Bazen matematik soruları çok can sıkıcı bir hal alabiliyor. Uzadıkça uzuyor ve diğer sorulara vaktin kalmıyor. İşte tam böyle anlar için matematik sorularında zamanını iyi kullanmanı sağlayacak en etkili tüyoları derledik. Hazırsan hadi başlayalım!
1. Problemi dikkatlice okuyun.
2. Hızlı hesaplama tekniklerinden yararlanın.
Toplama, çıkarma, çarpma ve bölme işlemleri için hızlı hesaplama tekniklerini öğrenin ve kullanın. Zaman içerisinde sizi öne geçirdiğini göreceksiniz!
3. Tahminde bulunun.
Cevabın kabaca ne olması gerektiğini tahmin edin. Bu, doğru cevabı bulmanızı ve yanlış hesaplamalardan kaçınmanızı kolaylaştıracaktır.
4. Doğru formülü bulun.
Hangi formülü kullanmanız gerektiğini bilmeniz önemlidir. Hangi formülü kullanacağınızı bilmiyorsanız, problemin türüne ve neyi bulmaya çalıştığınıza bakın. Formülleri ezberlerken kendinize ait bir teknik geliştirebilir ve böylece soruyu görünce doğru formülü daha kolay hatırlayabilirsiniz.
5. Kısa yolları tercih edin.
Problemi daha hızlı çözmek için kısa yollar ve püf noktaları kullanın. Örneğin, karekök almak yerine, karelerin listesini kullanabilirsiniz.
6. Zaman yönetimi yapın.
Her soruya ne kadar zaman ayıracağınızı önceden belirleyin. Zor sorularda fazla zaman harcamayın, daha sonra tekrar onlara dönebilirsiniz.
7. Dikkatli olun.
Hesap yaparken dikkatli olun ve hatalardan kaçınmaya çalışın. Bir hata yaparsanız, düzeltmek için zaman kaybetmeniz gerekecektir.
8. Bol bol pratik yapın.
Ne kadar çok pratik yaparsanız, matematik problemlerini o kadar hızlı çözebilirsiniz. Zaman içerisinde pratik yaptıkça soruları da daha hızlı çözmeye başladığınızı göreceksiniz.
9. Eğlenin.
Matematik öğrenmek ve problem çözmek eğlenceli olabilir. Siz de matematik dersine çalışırken ve problem çözerken sizi mutlu edecek, aklınızda kalmasını sağlayacak ve eğlenebileceğiniz kısa formüller, çözümler ve yöntemler bulabilirsiniz.
10. Sakin kalın.
Sınav sırasında sakin kalmak ve panik yapmamak önemlidir. Panik yaparsanız, hata yapma olasılığınız daha yüksektir.
Yorum Yazın