Görüş Bildir
Haberler
Londra Metrosuna Çılgın Plan!

Londra Metrosuna Çılgın Plan!

İçeriğin Devamı Aşağıda

Londra dünyadaki en eski yeraltı metro sistemine sahip şehir, ve bu durum turizm için iyi olsa da günlük hayatta metroyu kullanan vatandaşlar tarafından problem teşkil edebiliyor.

Şehrin toplu taşıma ağını daha da iyileştirmek için pek çok çözüm planı yapılmaya devam ediyor, ancak NBBJ isimli bir mimarlık firması tarafından önerdiği plan diğer normal planların yanında oldukça çılgın kalıyor. NBBJ, Londra metrosunu tamamen bizim havalimanlarında görmeye alışık olduğumuz “yürüyen bantlar” ile döşemeyi önerdi!

Merkez Londra’nın altındaki Circle Line hattını kaldırıp yürüyen bant döşeme önerisini sunan şirket bununla da kalmadı, yan yana üç farklı hızda bant kullanmayı ve bunlardan en hızlısının saatte 25 kilometre hızla ilerleyebileceğini söyledi. En yavaş hat ise saatte 15 kilometre ile ilerleyecek.

Çılgın plana elbette bir mantık oturtmak da mümkün: firma bu sayede insanların bir tren beklemesine gerek kalmayacağını ve yoğunluk saatlerindeki talebi rahatlıkla karşılayabilecek kapasiteyi sunabileceğini savundu. Ancak tekerlekli sandalye, topuklu ayakkabı veya ağır sırt çantası kullanan yolcular hakkında yorum yapmadı. Turistler için ise çok daha ilgi çekici olacağı kesin.

Kaynak: http://gizmodo.com/replacing-subway-l...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın