Görüş Bildir
Haberler
Küba'nın Yıllar Geçtikçe Değer Biçilen Orkestrası "Buena Vista Social Club "

Küba'nın Yıllar Geçtikçe Değer Biçilen Orkestrası "Buena Vista Social Club "

Şeboş
17.02.2016 - 17:02

Gabriel Garcia Marquez'in veda mektubundan; 'Yaşlılara ise ölümün yaşlanma ile değil unutma ile geldiğini  öğretirdim'..Bunu En Güzel Anlatan Buena Vista Social Club Olsa Gerek

1998 yılında Amsterdam'da konser vermesi için destek alan grup  Alman yönetmen Wim Wenders tarafından  kayda alınmış, bunu Carneige Hall'daki ikinci konser takip etmiş ve New York şehrinde sanatçılarla birlikte yapılan söyleşiler ile bir belgesel oluşturulmuştur. Wenders'in grup ile aynı ismi taşıyan filmi, eleştirmenlerden büyük övgü almış ve kendisine Belgesel film dalında Akademi Ödülü ile Avrupa Film Ödülleri'nde En İyi Belgesel ödülünü getirmiştir.

Kaynak: https://en.wikipedia.org/wiki/Ibrahim...

Bir yudumluk yaşamı iyi değerlendiren klüpten günümüze

Bir yudumluk yaşamı iyi değerlendiren klüpten günümüze

Küba'da, 1940'larda müzisyenler arasında popüler olmuş bir müzik ve dans kulübüydü. Yaklaşık 50 yıl sonra kapanan bu kulüp Kübalı müzisyen Juan de Marcos ve Amerikan gitarist Ry Cooder'a, bu derneğin popüler olduğu dönemlerde çalışmış müzisyenlerle birlikte çalışma fikrini vermiştir.

Grup, Havana derneğinden sonra "Buena Vista Social Club" ismini almış ve uluslararası çapta başarı yakalamıştır

Grup, Havana derneğinden sonra "Buena Vista Social Club" ismini almış ve uluslararası çapta başarı yakalamıştır

Albüm ile filmin birlikte getirdiği başarı geleneksel Küba müziğine ve Latin Amerika müziğine olan  ilgiyi arttırmış, hatta ünlü dünya sanatçıları ile yapılan düet denemelerine sebep olmuştur. Bununla birlikte 'Buena Vista Social Club' ismi artık Küba'nın 'müzikteki altın çağı' olarak nitelendirilen 40'lı ve 50'li yıllarında yapılan geleneksel müzikleri irdelemek için kullanılmaya başlanmıştır.

Ry Cooder

Ry Cooder

Buena Vista Social Club, Küba müziğin de efsanedir. Pek çoğu ülke dışında fazla tanınmayan müzisyenlerle çalışmak için Küba'ya giden Ry Cooder tarafından yayınlanmıştır.

Ibrahim Ferrer

Ibrahim Ferrer

1927’de Küba’nın Santiago şehrinde doğan İbrahim Ferrer, 14 yaşında sahneye çıkmaya başladı. 1950’lerde Pacho Alonso, Orquestra de Chepin gibi efsaneleşmiş Küba orkestralarında çaldı. Hayatını idame ettirebilmek için bir yandan da ayakkabı boyacılığı yapan ve kıt kanaat geçinen Ferrer, 1997 yılında kaydedilip, yayımlanan ilk performansını Afro-Cuban All Stars’ın ilk albümü ''Toda Cuba Le Gusta'' da sergiledi. Bir sonraki sene Ry Cooder’ın ''Buena Vista Social Club'' isimli albümünde yer aldı. 1999’da ilk solo albümü ''Buena Vista Social Club Presents Ibrahim Ferrer'' piyasaya çıktı. Geç gelen başarısı göz ardı edilmeyen Ferrer, 2000 yılında ilk olarak düzenlenen Latin Grammy Ödüllerinde ''En İyi Yeni Sanatçı'' ödülünü aldı.

Omara Portuondo

Omara Portuondo

Kübalı şarkıcı ve dansçı olan popüler vokal 1996 yılından beri grubun parçası olmuştur,  Buena Vista Social Club yoğun turne ve topluluğu ile birkaç albüm kayıt projesi de yapmıştır.

Manuel Guajiro Mirabal

Manuel Guajiro Mirabal

Grubun Trompetçisidir,  İbrahim Ferrer'nin turne ekibinde yer almaktadır.

Jesus Aguaje Ramos

Jesus Aguaje Ramos

1979 yılından itibaren yerel gruplarda  trombom çalan Jesus, 1997'den beri Buena Vista için çalıyor.

Manual Galban

Manual Galban

Grubun gitar ve klavyesinde yer almaktadır Küba'nın neredeyse tüm gruplarına çalmış Buena Vista orkestrasına dahil olmuştur.

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
9
2
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın