Görüş Bildir
Haberler
Kraliyet Ailesi Kadınlarının Taktığı Birbirinden Anlamlı ve Derin Mesajlar Barındıran Zarif Aksesuarlar

etiket Kraliyet Ailesi Kadınlarının Taktığı Birbirinden Anlamlı ve Derin Mesajlar Barındıran Zarif Aksesuarlar

Söz konusu kraliyet ailesindeki kadınların giydikleri kıyafetler ya da taktıkları aksesuarlar olunca hiçbir seçim rastgele yapılmaz. Çantalar, küpeler ve kolyeler sadece kıyafetlerle uyumlu olmakla kalmaz, aynı zamanda büyük öneme sahiplerdir çünkü çoğu zaman onlar sadece basit birer aksesuar değillerdir. Arkasında kimsenin bilmediği gizli anlamlar barındırırlar.

Biz Onedio ekibi olarak Kraliyet ailesi kadınlarının taktığı aksesuarların hikayelerini sizler için derledik.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Prenses Diana'nın 'saç bandı'

1. Prenses Diana'nın 'saç bandı'

Prenses Diana, kraliyet modası söz konusu olduğunda gerçek bir asiydi ve seçtiği kıyafetlerin çoğu bir prenses için fazla cesurdu. 1985 yılında katıldığı bir etkinlikte Diana, kraliyet ailesi yadigarı olan kolyesini saç bandı olarak taktı ve bu hareketiyle kraliyet ailesinin giyinme kurallarını çiğnedi. Diana’nın bu hareketi kasıtlı olarak yapıp yapmadığı hala bilinmiyor.

2. Prenses Diana'nın gelin tacı

2. Prenses Diana'nın gelin tacı

Prenses Diana’nın düğününde taktığı gelin tacı, kraliyet ailesinden bir hediye değil, kendi ailesine ait bir aile yadigarıydı. Neredeyse bir asırdır Spencer ailesine ait olan bu pırlanta taç, tarihin farklı dönemlerinde Diana’nın ailesinin eline geçen mücevher parçalarından yapıldı.

Düğünden sonra Diana, Spencer ailesine ait olan bu tacı birkaç kez daha taktı ve ölümünden sonra, taç, Diana’nın ailesine geri verildi. 2018’de Diana’nın yeğeni Celia McCorquodale, düğün töreninde Spencer tacını taktı.

3. Kate Middleton'ın küpeleri

3. Kate Middleton'ın küpeleri

Tıpkı Prenses Diana gibi Kate Middleton da düğününde kendi ailesinden bir parça taşıdı. Düğün sırasında taktığı küpeler meşe ağacının yaprağı şeklindedir ve ortasında ise elmas meşe palamudu vardır. Peki neden mi meşe palamudu? Küpelerin tasarımı, üzerinde üç kardeşi temsil eden üç meşe palamudunun olduğu Middleton Ailesi armasına atıfta bulunuyor.

4. Prenses Diana'nın 'dekolte çantaları'

4. Prenses Diana'nın 'dekolte çantaları'

Prenses Diana’nın el çantaları rujunu taşımaktan çok daha önemli bir amaca hizmet ediyordu. Diana bu çantaları, arabadan inerken göğüs dekoltesini kapatmak için kullanıyordu. Ne kadar akıllıca bir numara, değil mi?

5. Meghan Markle'ın gelin buketi

5. Meghan Markle'ın gelin buketi

Meghan’ın gelin buketi küçük olsa da anlamı büyüktü. Buket; kokulu tatlı bezelye, zambak, yasemin ve Prens Harry’nin Kensington Sarayı’ndaki bahçeden topladığı birkaç çiçekten oluşuyordu. Ayrıca Meghan, bukete, Prenses Diana’nın en sevdiği çiçek olan unutma beni çiçeğini ekleyerek Diana’ya saygısını da belli etti.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Prenses Beatrice'in sloganlı çantaları

6. Prenses Beatrice'in sloganlı çantaları

Prenses Beatrice’in birkaç çantasının ön yüzüne “Be Cool Be Nice” (“İyi ve Nazik Ol”) sloganı işlenmiştir. Bu ifade, Prenses’in tanıtılmasına yardımcı olduğu, ana amacı zorbalıktan muzdarip gençleri desteklemek olan bir kampanyaya atıfta bulunuyor.

Hangi aksesuarın arkasındaki hikaye sizi en çok etkiledi? Yorumlarda buluşalım.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
36
23
16
8
7
4
3
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın