Görüş Bildir
Haberler
Koronavirüs Sonrası Dünya'da Yeni Düzen Nasıl Olacak?

Koronavirüs Sonrası Dünya'da Yeni Düzen Nasıl Olacak?

Koronavirüs hayatımızı o denli etkisi altına aldı ki, teknolojinin ne kadar önemli olduğunu da bu süreçte görmüş olduk. Sadece can sıkıntısı için değil, tüm işlerimizi artık bilgisayar ve cep telefonundan yaptığımız bu günlerde, gelecek için de yeni temellerin atıldığını söylemek yanlış olmayacaktır. Bizi gelecekte nelerin beklediğini tahmin etmek zor olsa da, ufak tefek tahminler yaparak, hayatımızda bu değişiklikleri görmeye başlayabiliriz.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Geleceği Nasıl Tahmin Ederiz?

Geleceği Nasıl Tahmin Ederiz?

Aslında geleceği ön görmek, o meşhur Geleceğe Dönüş film serisi ile hayatımıza girdi. Öyle ki filmde geçen 2015 tarihinde, film tutkunları bir çok karşılaştırma yaparak, nelerin gerçekleştirildiğini bizlere gösterdiler. Örneğin uçan araba ve uçan kaykay gündelik kullanımda hayatımıza girmemiş olsa da, çalışmaları hız kesmeden devam ediyor ve birkaç farklı portatifleri şuan yapılmış durumda. Ancak filmi ele aldığımızda tam anlamı ile gerçekleşen olayın televizyondan da olsa görüntülü konuşma olduğunu söyleyebiliriz.

Bilginin Yeni Adı İnternet

Bilginin Yeni Adı İnternet

Aslında yıllardır bilgileri internetten alıyorduk. Ancak bugünlerde her konuda tek kaynağımız internet olmuş durumda. Ne yazık ki sosyal medya bu süreçte yalan haberlerin dolu olduğu ve sürekli yanlış bilgilerin dolduğu bir yer haline dönüşmüş durumda. Bu süreçte en faydalı bilgileri bizlere takip ettiğimiz haber sitesi ve siteleri veriyor. Teyit.org gibi siteleri incelerseniz eğer, sosyal medya da ne kadar çok aslı olmayan paylaşımlar yapıldığını daha net görürsünüz.

İnternet Kullanımında İnanılmaz Yükseliş

İnternet Kullanımında İnanılmaz Yükseliş

Son yıllarda televizyon kanalları, medya kuruluşları, radyo istasyonları yayınlarını yavaş yavaş internete kaydırıyor ve internet üzerinden kazanç elde etmeye başlıyorlardır. Ancak son birkaç ayı ele alırsak eğer, interneti etkin kullanan kuruluşlar daha fazla kitle tarafından takip edilirken, interneti bundan önce az kullanan kurumlar ise daha az kişiye ulaşabiliyor. Yani daha az takip ediliyor ve bu süreci daha zor geçiriyorlar. Korona virüsü ile birlikte, yayıncılık anlayışında değişimler olacağı kesin olmakla birlikte gazetelerin dahi artık ortadan kalkarak, insanların daha hızlı bir şekilde gündem haberleri okumaları için seçeneklerin artacağını söyleyebiliriz.

İşimiz Gücümüz İnternet

İşimiz Gücümüz İnternet

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yapılan açıklama ile birlikte 1 Milyon Yazılımcı istihdamı sağlanacak. Dünya genelinde bu sayılar yetersiz olsa da, Avrupa'yı ele aldığımız zaman, Avrupa için artık yazılımın arka bahçesi olacağımız kesin görünüyor. Üstelik Avrupa medyası ile Türk medyasını karşılaştırdığımız zaman, son dakika gelişmeleri en hızlı şekilde yayınlayan ve bunu okur ile buluşturan ülkelerin başında geliyor. Çünkü bizim medya kuruluşlarımız sadece tek bir alanda değil, tüm mecralarda okurları ile haber ve bilgi paylaşımı yapıyor.

Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı

Gerçeklerle Yüzleşme Zamanı

Bu süreçte gerçeklerle yüzleşerek, temel ihtiyaçlarımızı nasıl karşıladığımızı belirledik ve gelecekte buna yön vermeye başlamış olduk. Örneğin e-ticaret firmaları ürün gamına temel gıda ihtiyaçlarını ekleyerek, müşterilerinin bu ürünlere  hijyen şartlarına uygun olarak, daha uygun maliyetler ile ulaşmasını sağlamış durumda. Evet birkaç yıl önce de bu gibi ürünler vardı ancak sadece buna ihtiyacı olanların karşılamış olduğu bir servisti. Bugün ise milyonlarca kişinin kullanımına sunulmuş durumda.

İçeriğin Devamı Aşağıda

E-Ticaretin Artan Popülasyonu

E-Ticaretin Artan Popülasyonu

Sürekli artan e-ticaret rakamlarının farkına var bir çok sektör, internet üzerinden satış yapmaya ve ürün satın alan müşterilerinin kapılarına kadar ürünleri teslim etmeye yönelik çalışmalar yapıyor. Bunun en belirgin sektörü ise kesinlikle beyaz eşya ve mobilya sektörüdür. Pahada ağır olmanın yanında, ürün hacim olarak da büyük olmasından dolayı lojistiği zor olduğu gibi, müşteri memnuniyetinin de oldukça zor olduğunu söylemek yanlış olmayacaktır. Üstelik siparişin alınması, ürünün taşınması ve müşteriye teslim edilerek, kurulum ve servis aşamalarının da yapılması, sadece birkaç güç içerisinde olması gerekiyor. Bundan önce elbette ki internetten bu ürünleri sipariş edebiliyorduk ama bu süreçlerin tamamına razı oluyor ve bu süreler en az 2 haftayı buluyordu.

Alışverişlerde İnternet Zamanı

Alışverişlerde İnternet Zamanı

Hiç internet üzerinde alışveriş yapmayanların dahi alışveriş yaptığı günümüzde, sadece temel ihtiyaçlarımız değil, artık hobi amaçlı ihtiyaçlarımızı dahi internet sitelerinden karşılıyoruz. Şu an için temel gıda ürünlerinde daha yüksek oranlı satışlar olsa da, korona virüsü sonrasında bu alışkanlıklarımız devam ederek, artık ihtiyaçlarımızın büyük kısmını internetten karşılamaya başlayacağız. Tabii ki bu sürecin ana faktörü, firmaların müşteriye satmış oldukları ürünleri en şeffaf hali ile göstermeleri olacaktır. Alıcılar için de, alacakları ürünü en iyi şekilde incelemeleri ve müşteri temsilcileri ile görüşerek, alacakları ürünü daha net öğrenmeleri gerekecektir.

Geleceği İnşa Ediyoruz

Geleceği İnşa Ediyoruz

Şüphesiz ki, bundan önceki süreçlerde dünya sürekli zirveye doğru yükselen bir grafik çiziyordu. Ancak bu yükselişini neye göre ya da niçin yaptığını bilmiyordu. Bugün ise bu yükselişlerin artık bir yerde durulması gerektiğini ve yükselişlere göre faydaların insanlara sunulması gerektiğini öğrenmiş olduk. Yani internette her şey var ama herkes kendine göre kullanıyor. Örneğin bankacılık sisteminin tamamı ile değişeceğini ön görmek yanlış olmayacaktır. Özellikle yakın gelecekte devlet dairelerinde yaptığımız işlerin çoğunu da internet üzerinden yapmaya başlayacak ve doğal olarak burada oluşan istihdam fazlasını farklı alanlara aktarmış olacağız. 

Türkiye'de Gelecek Nasıl Olacak

Geleceğe yönelik olarak almış olduğumuz kararların şuan için olumlu olduğunu söyleyebiliriz. Bu gelişmeler devam edeceği gibi,  tarım, sanayi, üretim gibi alanlarda yükselen bir trend çizeceğimiz kesin. Ayrıca Avrupa'nın Çin ve Hindistan'a kaydırmış olduğu üretimlerin, yeniden ülkemize geleceği de ön görüler arasında yer alıyor.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1
1
1
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın