Görüş Bildir
Haberler
Kömür Madeninde Göçük: 1 İşçi Can Verdi

Kömür Madeninde Göçük: 1 İşçi Can Verdi

FreiGeist
21.01.2015 - 13:39 Son Güncelleme: 21.01.2015 - 16:01
İçeriğin Devamı Aşağıda

Sivas’ın Gemerek ilçesinde bir linyit kömür ocağında meydana gelen göçükte 1 işçi yaşamını yitirdi, 1 işçi yaralandı.

Olay Gemerek ilçesi yakınlarındaki bir özel maden ocağında saat 12.00’de meydana geldi. Kaçak olarak işletildiği iddia edilen maden ocağında öğlen saatlerinde tavanın çökmesi sonucu göçük oldu. Göçük altında kalan işçiler 47 yaşındaki Nuri Ayyıldız yaşamını yitirirken, 50 yaşındaki Yusuf Şimşek ise yaralandı.

Ölen işçinin cesedi, ekiplerin çalışması sonucu maden ocağından çıkarıldı. Olayda yaralanan Yusuf Şimşek ise ambulansla kaldırıldığı Gemerek Devlet Hastanesi’nde tedaviye alındı. Yaralı işçinin sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Olay sonrası İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından maden ocağı çevresinde güvenlik önlemi alındı. Maden ocağının bir süre önce denetlendiği ve mühürlenmesine karar verildiği, ancak kaçak olarak çalışmayı sürdürdüğü ileri sürüldü.

LOKAL BİR GÖÇÜK

Özmar Madencilik Şirketi’ne ait kömür ocağında meydana gelen göçüğün, tavanı destekleyen taşlardan birinin düşmesi sonucu küçük bir alanda gerçekleştiği belirtildi. İl Afet ve Acil Durum Müdürü Nazif Ekinci, içeride mahsur kalan veya zarar gören başka işçi bulunmadığını belirterek, “Olay lokal bir alandaki göçükte maalesef 1 işçi ölürken, 1 işçimiz yaralanmış. Ocaktaki ekipler ve bölgeye giden ekipler gerekli müdahaleyi yapmışlar. Bizden bir yardım talebinde bulunulmadı. Göçükte mahsur kalan başka kimse de yok” dedi.

Öte yandan Gemerek Kaymakamlığı’nca maden ocağının 1 yıl önce kapatıldığı, buna karşın izinsiz olarak çalışmanın sürdüğü öne sürüldü.

DHA

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0