Görüş Bildir
Haberler
Karabük'te Sokak Hayvanları Bakımı

Karabük'te Sokak Hayvanları Bakımı

Şehr-i Karabük
20.01.2015 - 15:15 Son Güncelleme: 20.01.2015 - 16:03

Karabük'te Sokak Hayvanları Bakımı

Başlangıç » Sosyal Sorumluluk » Karabük’te Sokak Hayvanları Bakımı

Karabük ‘ümüz de kış şartlarının oldukça sert geçmesinden dolayı, belediye ekipleri ilimizin çeşitli bölgelerine, sokak hayvanlarının karınlarını doyurabilmeleri için kuru mama bırakıyor.

Özellikle kedi ve köpeklerin yoğun olduğu bölgeleri, kışla mücadele ekipleri düzenli bir şekilde dolaşarak soğuk ve karlı bir şekilde geçen şu soğuk kış günlerinde sokak hayvanlarına yiyecek ihtiyaçlarının karşılanması konusunda yardımcı olmaya çalışmaktalar. Belediyemizin bu şekilde çalışmalarının daha fazla artarak devam etmesini temenni ediyoruz.

Bizlerde vatandaş olarak, yerel yönetimlerin gerçekleştirmiş oldukları bu sosyal faaliyetlerin benzerlerini elimizden geldiğince gerçekleştirmeye çalışmalıyız, sokak hayvanlarını unutmamalıyız. Gerek pencerelerimizin önüne kuşlar için yiyecek maddeleri koyarak, gerekse kapı önlerine, ağaç kenarlarına, parklara ve bahçelere elimizden geldiğince çeşitli yiyecek maddeleri koyarak sokak hayvanlarına yardımcı olmaya çalışmalıyız.

Hatırlatma Konu kış günlerinde, sokak hayvanları olunca küçük bir hatırlatma yapmak istedim. Malum ki hayvanlar, araçların kaput, tekerlek üstü vb yerleri soğuktan korunma amacıyla barınmak için tercih edebiliyorlar bu sebepten ötürü lütfen araçlarınızı çalıştırmadan önce kaput, tekerlek gibi yerleri yoklayarak, hayvanların zarar görme ihtimalinin önüne geçiniz.

Kaynak: http://www.karabukblog.com/karabukte-...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın