Görüş Bildir
Haberler
Kaptan O Sefere Zorlanmış

Kaptan O Sefere Zorlanmış

OnceHaber Haber
18.08.2014 - 16:46 Son Güncelleme: 18.08.2014 - 20:33

Kaptan O Sefere Zorlanmış

Dün akşam Marmara'da fırtınaya yakalanan feribot hakkındaki şok gerçeği ÖnceHaber ortaya çıkardı...

ÖZEL HABER - OHA

Dün akşam saatlerinde Mudanya-Kabataş istikametinde seyreden Emir Sultan isimli BUDO feribotu dalgarla boğuştu ve batma tehlikesi atlattı. Şiddetli dalgalar feribotun camlarını kırarak içeri su almasına sebep oldu.

15 yolcunun yaralandığı olay, bir yolcunun twitter üzerinden yardım istemesiyle sosyal medyanın da gündemine oturdu. Sosyal medyada ise korkulacak bir şey olmadığından ve yolcuların gereksiz hezeyana kapıldıkları şeklinde kitlesel bir tepki oluştu.

Ancak olayın iç yüzü çok farklı. BUDO'da görevli olan Kaptan Tufan K.'nın seferden önce yöneticilerine 'hava şartları çok ağırlaşacak. Bu seferi iptal ediyorum' dediği, bunun üzerine yöneticilerinin ise 'Bu havada sefer mi iptal edilirmiş? Seferinizi icra edin' şeklinde baskı uyguladığı ortaya çıktı.

Bu baskı üzerine sefere çıkıldıktan sonra şiddetli dalgaların camları kırarak kabin içine su dolmasınas ebep olduğu, bazı yolcuların kırık camlardan yaralandığı, hatta bir yolcunun boğazına gelen kırık camın şah damarının çok yakınına kadar derin bir kesiğe neden olduğu görüntüler, feribotun kapalı devre kamera sistemiyle de kaydedildi.

Yıllardır Marmara'da seferler düzenleyen İDO'nun seferlerini iptal etmiş olmasına rağmen BUDO yetkililerinin kaptanlarına, seferlerin devamı yönünde baskı yapmaları ve hatta 'işten çıkarma' ile tehdit etmeleri ise kafaları karıştırdı...

ÖZEL HABER - OHA

Kaynak: http://www.oncehaber.com/haber/2754-k...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0