Görüş Bildir
Haberler
Kafiye Beyin İçindir! Teorik Kitaplar Okumanın 7 Faydası

Kafiye Beyin İçindir! Teorik Kitaplar Okumanın 7 Faydası

Berk Boztaş
19.04.2023 - 13:37

Anlatacaklarımızdan sonra hemen bir tanesini okumak isteyeceksin!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Farklı açılardan bakma yeteneği kazandırması!

Teorik kitapların en önemli özelliklerinden biri, beyin jimnastiğini en üst seviyeye çıkarması ve derin düşünmeye sevk etmesi diyebiliriz. Bütün ihtimaller masadayken, hangisinin doğru olacağına giden yolda yürümek ve bunu bilinçli bir şekilde yapmak kadar güzeli yok.

2. Düşünceyi anlamaya yardımcı olması!

Teorik kitaplarda anlatılmak istenen durumun açıklayıcı bir şekilde ifade edilmesi, o durumun arkasındaki düşünceyi empoze etmemizi sağlıyor. Bir sonraki aşamada bu düşünceyi ne kadar benimseyip benimsemeyeceğin ise tamamen senin çizeceğin yola bağlı.

3. Kelime cambazı haline dönüşmeni sağlaması!

Her okuduğun cümle, yeni kazandığın bir tecrübe. Ne kadar çok okursan, o kadar çok kendini geliştirirsin derler. Belirli bir noktadan sonra bir bakmışsın ki artık konuşurken cümlelerini sen seçmiyorsun, beynin seçiyor. Sence de fazla havalı değil mi?

4. Empati yeteneğini artırması!

Teorik bir kitabı okuduğunda, cümlelerde geçen fikirleri desteklemiyor olabilirsin ancak bu durum konuyu idrak edemediğin anlamına gelmez. Tam tersine, karşıt fikirler ile denk geldiğin zaman 'insanlar da böyle düşünebiliyor' diyebiliyorsun. Bu da seni bireyleri anlama ve anlaşılma konusunda muazzam bir noktaya getiriyor.

5. Unutkanlığa son vermesi!

Nerede olursan ol, ne düşüneceğini ve ne konuşacağını bilmek kadar rahatlatıcı bir şey yok. Okuduğun kitaplar sayesinde kelime dağarcığın ve kendini kolay ifade edebilme konusunda istediğin yere geldin. Bundan sonra cümle kurarken bir kaç kez düşünmek zorunda kalmayacaksın!

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kendini yeniden keşfetmeni sağlaması!

Bu zamana kadar ben kimdim ve nasıl biriydim sorularını kendine yöneltebilirsin. Teorik kitaplar okumanın ardından bu sorularının cevaplarını çok daha rahat bulabileceksin. Kendi iç dünyana yönelerek kendini yeniden keşfedeceksin. Bu muazzam hissin tarifi yok.

7. Odaklanma yeteneğini geliştirmesi!

Sağlıklı bir şekilde bir olaya odaklanmak, şüphesiz bütün aktörleri daha iyi anlamanı sağlayabilir. Ne kadar iyi anlarsan, kendini o duruma da bir o kadar iyi hazırlarsın. Böylelikle her işin üstesinden gelebilir, etrafındaki insanlara rol model olabilirsin!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
2
1
1
1
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın