Kafiye Beyin İçindir! Teorik Kitaplar Okumanın 7 Faydası
Anlatacaklarımızdan sonra hemen bir tanesini okumak isteyeceksin!
1. Farklı açılardan bakma yeteneği kazandırması!
2. Düşünceyi anlamaya yardımcı olması!
Teorik kitaplarda anlatılmak istenen durumun açıklayıcı bir şekilde ifade edilmesi, o durumun arkasındaki düşünceyi empoze etmemizi sağlıyor. Bir sonraki aşamada bu düşünceyi ne kadar benimseyip benimsemeyeceğin ise tamamen senin çizeceğin yola bağlı.
3. Kelime cambazı haline dönüşmeni sağlaması!
Her okuduğun cümle, yeni kazandığın bir tecrübe. Ne kadar çok okursan, o kadar çok kendini geliştirirsin derler. Belirli bir noktadan sonra bir bakmışsın ki artık konuşurken cümlelerini sen seçmiyorsun, beynin seçiyor. Sence de fazla havalı değil mi?
4. Empati yeteneğini artırması!
Teorik bir kitabı okuduğunda, cümlelerde geçen fikirleri desteklemiyor olabilirsin ancak bu durum konuyu idrak edemediğin anlamına gelmez. Tam tersine, karşıt fikirler ile denk geldiğin zaman 'insanlar da böyle düşünebiliyor' diyebiliyorsun. Bu da seni bireyleri anlama ve anlaşılma konusunda muazzam bir noktaya getiriyor.
5. Unutkanlığa son vermesi!
Nerede olursan ol, ne düşüneceğini ve ne konuşacağını bilmek kadar rahatlatıcı bir şey yok. Okuduğun kitaplar sayesinde kelime dağarcığın ve kendini kolay ifade edebilme konusunda istediğin yere geldin. Bundan sonra cümle kurarken bir kaç kez düşünmek zorunda kalmayacaksın!
6. Kendini yeniden keşfetmeni sağlaması!
Bu zamana kadar ben kimdim ve nasıl biriydim sorularını kendine yöneltebilirsin. Teorik kitaplar okumanın ardından bu sorularının cevaplarını çok daha rahat bulabileceksin. Kendi iç dünyana yönelerek kendini yeniden keşfedeceksin. Bu muazzam hissin tarifi yok.
7. Odaklanma yeteneğini geliştirmesi!
Sağlıklı bir şekilde bir olaya odaklanmak, şüphesiz bütün aktörleri daha iyi anlamanı sağlayabilir. Ne kadar iyi anlarsan, kendini o duruma da bir o kadar iyi hazırlarsın. Böylelikle her işin üstesinden gelebilir, etrafındaki insanlara rol model olabilirsin!
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın