Kafatasını, Beyni ve Diğer Organları Konu Almış, 1700'lü Yıllardan 17 Rahatsız Edici Resim
Kafatasını, Beyni ve Diğer Organları Konu Almış, 1700'lü Yıllardan 17 Rahatsız Edici Resim
1716 yılında Marsilya'da doğan Jacques Fabien Gautier, anatomi alanında yaptığı çalışmalar ve bu tıp alanına dair sıradışı çizimleriyle o dönem ve sonrasında adından sıkça bahsettirdi.
İnsan bedenini konu alan çizimleri, o dönemin tıp alanındaki gelişmişliği hakkında bize pek çok şey anlatıyor.
Çizimleri o dönem için fazlasıyla sıra dışı bulunan Gautier, sonralarda anatomi alanında ‘l’Essai d’anatomie’ adında bir de kitap çıkardı.
İşte o kitaptan alınmış harikulade çizimler!
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
1. Kitap, bu girişle başlıyor.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
2. Anatomi, kelime olarak 'içten kesmek' anlamına gelir.
3. İnsan yüzü yatay olarak 3 parçaya ayırarak incelenir.
4. Saç başlangıcından gözlere kadar olan alan ‘Üst Yüz’, gözler ile dudak çizgisi arası alan ‘Orta Yüz’, dudak çizgisinden çene ucuna kadar olan alan ise ‘Alt Yüz’ olarak adlandırılır.
5. Yüz, dikey olarak ise 5 parçaya ayrılarak incelenir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
6. Burnun her iki kanadından geçen dik çizgiler orta sütunu oluşturur. Orta sütunun her iki yanında, burun kanadı ya da göz kapaklarının birleştiği iç nokta ile göz kapaklarının birleştiği dış nokta arası 2. ve 3. alanlardır.
7. Estetik yüz; ince bir çeneyle başlar, yukarı doğru biraz daha geniş olan yanaklar ve yüzün en geniş kısmında elmacık kemiklerinin oluşturduğu ‘ters üçgen’ şekli ile ifade edilir.
8. Zira dudak kenarları, gözün iç ve dış kenarını kesen çizgiler ve kaşların aksı hep bu ters üçgen kalıba uyarlar ve içten dışa, aşağıdan yukarı bir çizgiyi takip ederler.
9. Kafatası, beyni çevreleyen ve oldukça güçlü bir kemikten koruma sistemidir. 8 farklı kemikten oluşmuştur.
10. Kafatasının kemik yapısı kendine özgüdür. Kemiklerin birleşim noktaları girintili çıkıntılı bir yapıya sahiptir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
11. Nedeni ise kafatası kemiklerinin birleşim noktalarının birbirine geçebilecek şekilde tasarlanmış olmasındandır.
12. İnsan vücudunun belki de en karmaşık sistemlerinden birisidir, beyin. Sırrı hakkında 300 yıl öncesinde de bir şey bilmiyorduk, halen de bilmiyoruz.
13. Anatomisine bakacak olursak eğer frontal (ön) bölge, bilinçli düşünme görevini üstlenmiştir ve zarar görmesi durumunda ruh hali, hissiyat değişikliği olabilir.
14. Temporal bölge, ses ve kokunun algılanmasını sağlar ve aynı zamanda da yüzler, mekanlar gibi karmaşık uyaranların işlenmesi bu lob tarafından sağlanır.
15. Anatomi iskelet sistemi, canlılar kemiklerden oluşmuştur eklem ve bağlarla birbirlerine tutturulmuş, çevreyi kaslarla sarılı dayanak veren yapıya denir.
İçeriğin Devamı Aşağıda
Reklam
16. İskelet ya da iskelet sistemi, biyolojide işlek organizmaya fizyolojik dayanak veren, iç uzuvlara savunma imkanı sunan, genellikle minerallerden meydana gelen bir yapıdır.
17. Kadın üreme organları, dış ve iç üreme organları olmak üzere iki bölümde incelenebilir. Dış üreme organları gebelik oluşması için spermin geçişine izin verirken, enfeksiyon ajanlarının içeriye geçişini engeller.
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
Reklam
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
1700 lu yıllara gore oldukca iyi cizimler emek var işin içinde rahatsız edici bir sey yok
nedense hiç bir mide bulantısı olmadı aq
Rahatsız edici olan ne anlamadım?