Görüş Bildir
Haberler
Kadir İnanır Çözüm Süreci İçin 'Vicdan Filmleri' Çekmeyi Önermiş

Kadir İnanır Çözüm Süreci İçin 'Vicdan Filmleri' Çekmeyi Önermiş

Ulaş
20.10.2014 - 18:17
İçeriğin Devamı Aşağıda

Başbakan Ahmet Davutoğlu’yla görüşen ‘Akil İnsanlar’ heyetinde yer alan sinema oyuncusu Kadir İnanır, Kobani’ye destek ve hükümetin politikalarını protesto eylemlerinin ardından çözüm sürecinin konuşulduğu toplantıda kendisinin de ‘vicdani filmler çekilmesini’ önerdiğini açıkladı.

‘Gerçekten ciddi, faydalı, önemli şeyler’

Radikal’in haberine göre, heyette Akdeniz Bölgesi Grubu üyesi olarak görev alan İnanır, toplantıda konuşulanları ‘gerçekten ciddi, faydalı ve önemli şeyler’ olarak niteleyerek şunları söyledi:

“Yani sadece hükümet yanlısı değil. Zaten bizim teklifimizle o toplantı yapıldı bu sefer biliyorsunuz. Arkadaşlar arasında 6-8 Ekim olaylarıyla ilgili yoğun eleştiriler de vardı toplantıda. Ben demagojik söylemler ve kara propagandadan vazgeçilmesini ve demokratik siyasetin hızlandırılmasını istedim. Sosyal adaletin kesimler arasında eşit dağıtılmadığından örnekler verdim.”

‘Vicdan filmleri çekelim’

İnanır, toplantıda kendisinin de vicdan filmleri yapmayı teklif ettiğini belirtti, konuşmasına şöyle devam etti: “Bu gerginliği, sorunu yaratan ana sebeplerin içinde olduğu tam, gerçek ve hiç sansüre uğratmayan vicdani filmler yaparak, halka dokunmanın çok etkili olacağını söyledim. Bu fikrim çok ilgi gördü.”

  • Diken
Kaynak: http://www.diken.com.tr/kadir-inanir-...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0