Kadınların Menstrual Dönemde Kullandıkları Tampon ve Ped’in Avantajları ve Dezavantajlarını Söylüyoruz!
İkisinin de artıları ve eksileri var. O yüzden durum tamamen sizin tercihinize kalmış...
Biliyorsunuz ki regl dönemi, her kadının ayın belli günlerinde kanaması olma durumudur ve her kadının bu dönemde kullandığı ürünler farklıdır.
1. İkisininde avantajlarıyla başlayalım isterseniz...
Tampon boyutları: Menstrual döneminin utanılmayacak bir şey olduğunu söylememize gerek yok diye düşünüyoruz. Ama yine de hatırlatma amacıyla şöyle bir kulağınıza çıtlatalım. Her kadının yaşadığı bu durum karşısında içimizde utananlar varsa diye de boyutlarına değinmek isteriz açıkçası... Sizlerin de bildiği üzere tamponlar, oldukça küçük boyutlardadır ve banyo, çanta gibi yerlerde pedlere göre daha kolay şekilde taşınırlar. Bu yüzden de bu konudan çekiniyorsanız tampon kullanmanız içinizi rahatlatabilir.
Ped: Lekeli iç çamaşırlarına karşı koruma.
Pedlerin, çok eski bir geçmişi olduğunu ve aslında çok basit bir mantığı olduğunu söyleyebiliriz. İç çamaşırlara yerleştirdiğimiz pedlerin, günümüzde birçok boyutu da bulunuyor ve aslında oluşabilecek lekelenmelere karşı bizleri koruyor. Ancak, tamponlarda bazen sızıntılar yaşanabiliyor. Özellikle içinizde unuttuğunuz zamanlarda dolan tamponlar, iç çamaşırlarınızın kan olmasına sebebiyet veriyor. Böyle bir durumla karşılaşmak istemiyorsanız ped kullanımını tercih edebilirsiniz.
2. Tampon: Islaklık hissi...
Özellikle yoğun kanama olan günlerde kanamanın yoğunluğuyla birlikte gelen ıslaklık hissi, rahatsız olabileceğiniz noktalardan bir tanesidir. Eğer bu histen kurtularak kuru iç çamaşırları istiyorsanız kullanacağız ürün kesinlikle tampon olmalı...
Ped: Yerleştirme rahatlığı.
Pedlerin vücudunuzun içine girmediğini düşünürsek, tamponla karşılaştırdığımızda daha mantıklı gelme ihtimali de haliyle yükseliyor. Tampon yerleştirirken, çıkarırken veya fiziksel olarak başka rahatsızlık çekiyorsanız ped kullanımını tercih edebilirsiniz.
3. Tampon: Hareket özgürlüğü...
Tamponların, beyaz pantolonlarda sızıntı yapmayacağını söylersek sizlere yalan söylemiş oluruz. Ancak, hepinizin bildiği gibi regl döneminde yüzmek veya su ile ilgili başka bir etkinlik yapmak rahatsız edici bir hal alıyor. Tamponlar ise, sizlere bu etkinlikleri daha rahat bir şekilde yapma imkanı tanıyor.
Ped: Toksik Şok Sendromu riski yoktur.
Genellikle çok sık tampon kullanan kadınlarda ortay çıkan Toksik Şok Sendromu, kanın S. Aureus bakterisinin zehirli bileşenler üretmeye uygun ortam oluşmasından kaynaklanıyor. Ped kullanımında ise böyle bir durum söz konusu değildir. Tampon değişimi, 4-8 saat arayla olması gerekirken ped değişimi 3-4 saatleri arasında olmalıdır. Yani iki durumda da çok beklediğiniz takdirde enfeksiyon kapabilirsiniz. Bu yüzden kullanım sürelerine dikkat etmeniz gerekir.
4. Tampon: Varlığını hissetmezsiniz.
Tampon kullanmanın en iyi yanlarından bir tanesi de vücudunuzun içinde olduğunu hissetmemenizdir. Bu yüzden de telefonunuza regl döneminde olduğunuzu hatırlatıcı bir not bırakabilirsiniz.
Ped: Gece boyunca kullanılması.
Tamponların uyurken kullanılmaması, gece boyunca birkaç kez değiştirilmesi gerektiği için, birçok kişi tarafından tavsiye edilmektedir. Ped ise tüm gece boyunca kullanılabilir ve böylece uykunuzun bölünmesi de söz konusu olmaz.
1. Biraz da dezavantajlarından bahsedelim:
Tampon: Vücutta unutulma ihtimali daha yüksektir.
Daha önceki maddelerimizde de bahsettiğimiz gibi tamponların hissiyatının olmamasından dolayı vücudunuzda unutma ihtimaliniz yüksektir. Böyle bir durumda, Toksik Şok Sendromu olasılığı da artar ve sağlığınızı önemli derecede etkileyecek sonuçlar oluşabilir.
Ped: Kıvrılmalar ve kırışmalar...
Pedlerin, yürürken hışır hışır ettiğini birçoğumuz fark etmişizdir. Bunun yanında, tuvalette ped değiştirirken çıkan ses de bazen garip hissettirebilir. Hatta bu durumla ilgili bir hikaye de vardı: Bir kadının sevgilisi, tuvalette ped değiştirme seslerini duymuş ve kız arkadaşının tuvalete çerez götürdüğünü düşünmüş. Bu tarz seslere ve yanlış anlaşılmalara açık birisi değilseniz ped kullanımı sizin için iyi olmayabilir.
2. Tampon: Toksik Şok Sendromu:
Yine az önce de bahsettiğimiz gibi ped kullanımında Toksik Şok Sendromu riski yoktur. Ancak tampon kullanımı, bu duruma ortam hazırlayabilir.
Ped: Görünürlüğü...
Regl döneminin utanılacak bir durum olmadığını tekrar üstüne basa basa söyleyelim. Ancak, buna rağmen durumdan rahatsız oluyorsanız sizin için kötü bir haberimiz var maalesef... Pedlerin yapısından dolayı pantolon üstünden de çizgilerinin belli olması sizin için problem yaratabilir.
3. Tampon: Boyutunun büyümesi...
Tampon, kan emiliminin ardından genişleyen bir yapıya sahiptir ve bazen rahatsız edici olabilir. Aynı zamanda, tamponların da pedler gibi boyutları vardır ve size uygun olanı bulma süreci canınızı sıkabilir.
Ped: Hareketleri kısıtlaması:
Regl döneminin özellikle yoğun geçen dönemlerinde sürekli diken üstünde oluyoruz maalesef... Bu yüzden de hareketlerimiz kısıtlanıyor ve bu süreçte çok fazla kalabalığa karışmak istemiyoruz veya yapılan bir etkinliğe gitmemek için bahaneler üretiyoruz.
4. Tampon: Vücut içindeyken verdiği his...
Tampon yerleştirilmesinin yanlış olması durumunda; otururken, yürürken veya uzanırken rahatsızlık hissedebilirsiniz. Bunun yanında, vajinanın hassas yapısından dolayı tamponun yüzeyi de rahat etmenizi engelleyebilir. Özellikle daha önce kullanmadıysanız canınızı yakabilirsiniz.
Ped: Babaanne iç çamaşırları:
Regl döneminde giyeceğiniz iç çamaşırları; lekelenmelere karşı ve rahat olması gerektiğinden dolayı seksi olmayabiliyor. Ped yüzeyiyle doğru orantılı olarak iç çamaşırları da büyüyor ve genişliyor. Bu yüzden öz güvensiz hissetme olasılığınız da artıyor.
Siz, tampon mu yoksa ped mi tercih ediyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
ya birader kadınız diye sabah akşam seksi mi olmamız gerekiyor
Menstural kap kullan, hem pedle uğrașnamıș olursun hem de toksit șok riski olmuyor.
oha ben tamponu yabancı dizilerde görünce pedi katlamıslar sanıyordum, o öyle oraya nasıl neyse