İzmir Sokaklarını Sanatla Güzelleştiren Sprey Ustası Can Çetiner: "Berlin'de Bir Çalışma Yapmak İsterim"
İzmir'de ilk göz ağrım Bostanlı sahilindeki yürüyüş parkuru. Her sabah kediler, köpekler, uzaktan flamingolar, şuursuzca atlayan kefaller eşliğinde yürüyorum. Bu rutinimin sonunda da rengarenk bir basket sahasının yanında mola veriyorum. Tabii ki sahayı bu hale getiren grafiti sanatçısı Can Çetiner'i buldum ve ona aklımdakileri sordum.
Söyledikleri arasında en hoşuma giden şey 'illegal' olarak tanımlanan hatta bir dönem 'çevre kirliliği' olarak bile addedilen bir sanat türünün artık belediyeler tarafından gençlerle iletişim kurmak için tercih ediliyor olması.
Yani sanattan zarar gelmeyeceği, aksine insanların duygu, düşünce ve gözlemlerini 'yaratarak' dışa vurumlarının toplum açısından da faydalı bir durum olduğu artık anlaşılıyor. Sprey boyaların ve diğer malzemelerin daha ulaşılabilir olduğu bir dünyada eminim bizim gençlerimiz de Grafiti sanatında giderek daha başarılı olacaklardır.
- Eski bir röportajının başlığı ile girelim konuya istersen. "İllegalden patronluğa" başlıklı bir röportaj. Buradaki “illegal” ile kasıt grafiti sanıyorum. Biraz anlatsana sen kimsin? Grafitiye nasıl başladın? Neden özellikle bu türü seçtin?
- Grafiti yüzünden hiç başının derde girdiği olduğu mu? Enteresan bir anın var mı?
- 19 Mayıs kutlamaları çerçevesinde İzmir Büyükşehir Belediyesi ile birlikte işler yaptın. Ben senin Bostanlı'daki basketbol sahanı her sabah görüyorum. Bu ortaklık nasıl gelişti? Belediye mi sizi buldu?
- Belediye ile ve bireysel olarak bundan sonraki projelerin neler olacak?
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!