Görüş Bildir
Haberler
İzlerken Yüreğinizin Ağzınıza Geleceği, Yükseklikten Korkanların İzlememesi Gereken Dünya'nın En Yüksek Binasından Atlayış 4K Videosu

İzlerken Yüreğinizin Ağzınıza Geleceği, Yükseklikten Korkanların İzlememesi Gereken Dünya'nın En Yüksek Binasından Atlayış 4K Videosu

JAMES DEAN
06.03.2015 - 19:18 Son Güncelleme: 07.03.2015 - 13:58

Vincent Reffet ve Fred Fugen, Dubai’de Dünyanın En Yüksek Binasından Boşluğa Atlaması

Dubai’deki 828 metrelik Burj Khalifa binası, bir başka deyişle, dünyanın en yüksek binası bir BASE atlayış dünya rekoruna sahne oldu. Daha önce ismi birçok yasa dışı atlayış girişimine konu olan binada, bu defa planlı programlı bir atlayış yapıldı ve haftalarca Skydive Dubai’de eğitim gören Frédéric Fugen ve Vincent Reffet BASE atlayış tarihine geçti.

Soul Flyers ekibinin bu işi başarmasında, Skydive Dubai’nin başkanı Nasser Al Neyadi ve Dubai Veliaht Prensi Hamdan bin Mohammed bin Rashid Al Maktoum gibi çok önemli bazı isimlerin büyük desteğinin olduğu da belirtiliyor. Bu büyük anın tam üç yıllık bir planlamanın sonucu olduğunu ifade eden Fugen, şöyle konuştu:

“Yukarı çıkışımız, bugüne kadar yaptığımız en kolay tırmanış oldu. Bir asansör sayesinde inanılmaz bir yüksekliğe çıktık. Daha sonra merdivenler yardımıyla kulenin en tepe noktasına ulaştık, fakat bir sorunumuz vardı. Bina yukarıdan aşağıya doğru genişliyordu ve atlayışı yapabilmemiz için bizi binadan uzağa taşıyacak bir sisteme ihtiyacımız vardı. Üç metre uzunluğunda bir platform kullanarak biraz daha mesafe kazandık ve atlayışa güvenli bir biçimde başladık.”

“Bu bina üzerinden atladığınızda serbest düşüş manevraları yapabilmenize imkan tanıması yönünden dünyada tek.'

Binanın eşsiz mimarisi, onlara bina etrafında 1 turdan fazla dönme şansı tanıdı ve mükemmel hava şartları da bu atlayışın başarılı olmasına yardım etti.

Kulenin tepesinden tam 6 defa atlayan ekip, her seferinde serbest düşüş için kullandıkları eşsiz yarasa giysisini kullandı. Binanın etrafında dönebilmek için yaptıkları manevralar, normalden daha hızlı alçalmalarına sebep olsa da, ekip bundan hiç korkmadıklarını ifade etti.

Takımın diğer üyesi Vincent Reffet ise, hayatında hiç böyle bir deneyim yaşamadığını ve bu atlayışla hayallerinin gerçek olduğunu söyledi.

Şimdi arkanıza yaslanın ve 20 yer kamerası, 2 helikopter kamerası ve bolca GoPro görüntüsü ile harmanlanmış bu eşsiz videonun tadını çıkartın.

İçeriğin Devamı Aşağıda

The Most Terrifying Video Ever in 4K!

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın