Görüş Bildir
Haberler
Italya'nin Istanbul'u Palermo...

Italya'nin Istanbul'u Palermo...

Palermo, Sicilya, ITALYA

Palermo, Italya'nin bir adasi ve bir bolgesi olan Sicilya'nin baskentidir. Tarihten gunumuze farkli kulturleri barindirmistir. Ben bu sehri biraz Istanbul'a benzetiyorum. Palermo'da da Istanbul'daki gibi farkli kulturleri, dinleri,dilleri, yemekleri, eglence hayatini,luksu, ucuzu, kosturmayi, sakinligi, kisacasi cogu seyi Italya'nin diger sehirlerine gore daha cok gorebilirsiniz. Ben sadece kucuk bir bolumunden bahsetmek istiyorum cunku yazmakla bitmeyebilir gorulmesi gereken yerler ve yapilmasi gerekenler. Asagidakilerin disinda Quattro Canti, Cattedrale di Palermo, Catacombe dei Cappuccini, Porta Nuova, Porta Carini gibi sehrin bazi kapilari vardir bu kapilar da mimari olarak oldukca eski ve guzeldir. Bunlar disindada bircok muze,kilise ve gezip gorebileceginiz yakin yerler bolca vardir :)

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Teatro Massimo

1. Teatro Massimo

Gian Battista Basile tarafindan 1874 yilinda tasarlanmis olan Teatro Massimo 1350 seyirci kapasitesiyle Avrupa'nin en buyuk opera ve tiyatro binalarindan birisidir. Italyan mimarisinin buyuleyiciligini her zaman oldugu gibi bu mimari eserde de gorebilirsiniz. Ayrica binanin onu genelde tercih edilen bulusma noktalarindan biridir.

2. Teatro Politeama

2. Teatro Politeama

Via della Liberta'nin hemen baslangicinda bulunan bu mimari eser de yine muhtesem bir guzelliktedir ve ulasim cok kolaydir. Giuseppe Damiani Almeyda tarafindan tasarlanmistir. Politeama, Sicilya Senfoni Orkestrasi'na ev sahipligi yapmaktadir.

3. Sahil

3. Sahil

Palermo'da sahil  bir o kadar guzel ama bir o kadar da bakimsiz denilebilir, lakin siz yine de yuruyuse, kosuya, bisiklete binmeye gidebilirsiniz. Hic olmadi deniz kenarinda bulunan bir kac bara oturabilir ya da biraz deniz havasi alip donebilirsiniz.

4. Palazzo dei Normanni

4. Palazzo dei Normanni

Normanlarin egemenligi doneminde bu sarayda, Sicilya Kraligi oturmaktaydi. Suanda Sicilya Bolgesi Parlamentosu'nun merkezidir. Avrupa'nin en eski binalarindan biridir. Binada Arap izleri de bulunmaktadir.

5. Ballaro

5. Ballaro

Ballaro, Palermo'nun hem en eglenceli hem de bazen biraz tehlikeli yerlerinden birisi olabilir. Gocun cogu genelde burada yasiyor diye dusunuyorum,insanlar samimi ve guler yuzlu,lakin siz yine de esyalariniza dikkat edin :) Ayrica Palermo'da calinan esyalari bazi zamanlarda burada bulabilirsiniz,lakin bu benim deseniz de alabileceginizi pek sanmiyorum :) Ayrica sokak sanatcilarini da cogu zaman burada gorebilirsiniz. Galiba biraz Taksim gibi diyebiliriz...

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
3
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın