Görüş Bildir
Haberler
İşte CAS'ın Beşiktaş İçin Gerekçeli Kararı

İşte CAS'ın Beşiktaş İçin Gerekçeli Kararı

Batuhan
10.06.2014 - 17:22

İşte CAS'ın Beşiktaş İçin Gerekçeli Kararı

Fenerbahçe'nin gerekçeli kararından sonra Beşiktaş'ın gerekçeli kararının detayları da ortaya çıktı.

UEFA'nın geçen yıl bir yıl men cezası alan, ancak dosyasının açık olduğunun belirtilmesi nedeniyle gözünü CAS'ın gerekçeli kararına çeviren Beşiktaş , 37 sayfalık bu karar ile bir nebze olsun rahatladı. Üç CAS hakemi Fabio Ludica, Martin Schimka ve Efraim Barak tarafından tamamlanan gerekçeli kararda, CAS heyetinin UEFA'nın bir yıllık idari cezanı yeterli bulması Beşiktaş için yeni bir disiplin soruşturmasına gerek duyulmadığı yönünde yorumlandı.

'Sonuç olarak bu kararlar ışığında; Cas heyeti, Beşiktaş'ın, 24 Temmuz 2013 tarihinde UEFA Tahkim Kurulu'nun verdiği karara karşı yaptığı itiraz reddedilmesine, UEFA Tahkim Kurulu'nun 11 Temmuz 2013 tarihli kararı onanmasına karar verilmiştir” sözleriyle noktalanan kararda, heyet, Yargıtay süreciyle ilgili bölümde “Yukarıda da belirtildiği gibi UEFA, ortadaki bulgular üzerine kendi değerlendirmesini yapmadan ve aldığı kararın temelini oluşturan diğer etkenleri neler olduğunu açıklamadan yalnızca yerel mahkemenin bulgularına güvenemez.

Şike suçundan dolayı yerel mahkeme tarafından verilmiş olan mahkumiyet kararı, disiplin soruşturmasının başlatılmasını doğrular niteliktedir. Temyize giden taraf, yazılı kanunlar gereği bahsi geçen maç ve maç hakkında yapılan işlemlerden sorumludur. Böylece, yerel mahkeme tarafından verilen suç teşkil eden mahkumiyet cezası, UEFA'nın bizzat kendisi tarafından verilen kararı ve elde edilen izlenimleri destekleyebilir, doğrulayabilir ve pekiştirebilir. Bu bilgiler doğrultusunda; Yargıtay tarafından verilen karar, mevcut davada UEFA Tahkim Kurulu'nun itiraz edilmiş kararının doğruluğunun apaçık bir kanıtı olarak kullanılabilir” sözleri dikkat çekti.

CAS hakem heyeti, bir yıllık cezanın onanmasıyla ilgili olarak 206 ve 207 nolu paragrafında “Yukarıda bahsedilen konular göz önünde bulundurularak; Jüri, temyize giden tarafın (Beşiktaş) iki yöneticisinin doğrudan veya dolaylı olarak maçın sonucunu etkileme eylemine dahil olduğu ve UEFA'nın da 2.08 maddesi uyarınca temziye giden tarafı (Beşiktaş) 2013-2014 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'ne göndermediği sonucuna varmıştır. Yukarıda bahsi geçen konuların nihayetinde; söz konusu kulüp tarafından yapılan temyiz başvurusu reddedilmiş olup, bir sonraki karar uygun bulunmuştur” sözlerine yer verdi. 

(Sporx)

Kaynak: http://213.143.255.186:80/haber/futbo...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0