Görüş Bildir
Haberler
Bu Psikolojik Teste Göre Ne Kadar Eksik Hissediyorsun?

Bu Psikolojik Teste Göre Ne Kadar Eksik Hissediyorsun?

Sena Erdoğdu
08.11.2022 - 13:36 Son Güncelleme: 26.10.2022 - 22:21

Bazı insanların hayatlarımızdan çıkması, bazı alışkanlıklarımızdan vazgeçmiş olmak veya hayatımızda büyük değişiklikler yapmak... Zamanla eksik hissetmemize neden olan şeyler, bizim psikolojimizi de derinden etkiler. Sen kendini ne kadar eksik hissediyorsun?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Sence bu kişi ne düşünüyor?

4. Peki hangisi daha zor senin için?

5. Söyle bakalım en son ne zaman kendine bir hediye aldın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Hayatının eskisi gibi olmayacağını düşünüyor musun?

7. Sence senin neye ihtiyacın var?

7. Sence senin neye ihtiyacın var?

8. Son olarak sen problemlerini nasıl çözen birisin?

Senin hayatında çok büyük eksiklikler var.

Senin hayatında çok büyük eksiklikler var. Yerini dolduramadığın veya bir türlü geçmeyen bu his senin hayatında da büyük engellere neden oluyor. Bazen her şey senin için anlamsız hale geliyor bazen ise bir şeyleri artık bırakmak istiyorsun. Yaşadığın bu şeyin tarifini yapamıyorsun ama içinde çok büyük şeyler yaşıyorsun. Ne birine bahsedebiliyor ne de bunu konuştukça büyütmek istiyorsun. Kendi içinde yaşadığın bu durumun her zaman seninle olacağını biliyorsun. Bu nedenle buna alışmayı deniyorsun. İçinde bitmeyen bu his ile bir şeylere yeniden başlamak veya eskiye dönmek senin için çok zor. Çünkü içinde aşamadığın şeyler var. Eksikliğinin neyden kaynaklandığını bilsen de bunun hiçbir zaman bitmeyeceğini de biliyorsun. Hayatındaki büyük eksiklik senin aynı zamanda bir şeyler için çabalamanı da sağlıyor. Pes etmemenin nedeni bu eksikliğe dayanıyor. Bazen yaşadığımız ve yaşamak zorunda olduğumuz şeylerin önüne geçemeyiz. Bu şeyler de bizde kalıcı hislere neden olabilir. Yaşadığın büyük bir olay sonrası kalan bu his hayatın değeri bilmeni sağlıyor.

Sen bazı anlarda eksiklik hissediyorsun.

Sen bazı anlarda eksiklik hissediyorsun. Senin çok büyük eksikliklerin veya kırgınlıkların yok. Her şeyin üstesinden bir şekilde gelebiliyorsun ama bazı anlarda hissettiğin eksiklik sende durgunluğa neden oluyor. Düşünmeni sağlayan ve sorgulamana neden olan bu eksikliği yaşamak senin için çok zor. Çünkü sen bu hissi tatmak istemiyorsun. Hayatında karşına çıkan şeyler seni bu zamana getirmiş. Fikirlerin, düşüncelerin ve hayatındaki ilerlediğin yolu yaşadıkların nedeniyle seçmişsin. Bundan pişmanlık duymuyorsun ama bazen çok fazla sorgulamaya gidiyorsun. Bu sorgulamalar ise seni hiçbir sonuca götürmüyor. Eğer hayatında yaşanmasını istemediğin şeyleri seçebilseydin kesinlikle bunları seçmezdin ama o zaman da şimdiki kendine sahip olamazdın. Bazı anlarda hissettiğin bu eksikliği anladığın an ilgini başka şeylere vermek istiyor ve kendini bu durumdan kurtarmak istiyorsun. Yüzleşmekten korktuğun belki de kaçtığın bu eksiklik hissi, seni yakaladığı an uzun süre kendine gelemiyorsun.

Senin hissettiğin eksikliğin yeri dolmuyor.

Senin hissettiğin eksikliğin yeri dolmuyor. Hayatında yaşadığın her ne ise onun sonucu bu hissi taşıyorsun. Bunun hiçbir zaman geçmeyeceğini biliyorsun ve aslında geçmesini de istemiyorsun. Çünkü sana kötü anılar değil, daha çok güzel şeyleri anımsatıyor. Eksiklik olarak bakıyorsun olaylara ama sen bunu aynı zaman da yaşadığın tecrübeler olarak görüyorsun. Hayatının hiçbir anında pişmanlık duyan biri değilsin. Özlediğin, tekrar yaşanmasını istediğin veya keşke dediğin çok şey olsa da aslında her şeyin zamanın da güzel odluğunu biliyorsun. İçindeki eksilik hissinin yerinin dolmaması sana her zaman hayatında olacağını gösteriyor. Büyük çaresizlik yaşamış veya nasıl atlatacağını bilemediğin yollardan geçmiş olabilirsin. Ama yine de ayağa kalkıp üstesinden gelmeyi de bilmişsin. Senin içinde eksiklik hissi kadar kızgınlık hissi de var. Hayata, yaşadıklarına ve bazen de kendine... Yaptıkların için pişmanlık duymasan da bazı anlar da daha farklı düşünmek istediğin ve daha farklı hareket etmek istediğin anlar için pişmanlık duyabiliyorsun. Geçmişinle çok bağlantılı biri olarak hissettiğin eksiklik de oradan geliyor.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
102
21
16
11
8
7
5
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın