Görüş Bildir
Haberler
Sen Neyini Yitirdin?

Sen Neyini Yitirdin?

Yaşadığımız şeyler zamanla bazı duyguları yitirmemize neden olur. Sen içinde hangi duygunu yitirdin?

Hazırsan;

Başlayalım!

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Cinsiyetini seçer misin?

2. Yaşını da seçer misin?

3. Ne zaman yanında birini istersin?

4. Geleceğini düşünmek sana ne hissettiriyor?

5. Yakın arkadaşın senin hiç hoşlanmadığın bir şeyi yaptı. Bu durumda ne yaparsın?

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Pekiii doğum günün unutulsa ne yaparsın?

6. Pekiii doğum günün unutulsa ne yaparsın?

7. Şu an yanında birilerinin olmasına ihtiyaç duyuyor musun?

8. Peki ihtiyaç duyduğun kişiler yanında olsaydı daha mutlu biri mi olacaktın?

9. Hangisini istemezsin?

10. Son olarak kendini seviyor musun?

İçeriğin Devamı Aşağıda

Sen insanlara olan güvenini yitirmişsin...

Sen insanlara olan güvenini yitirmişsin. Hayatında kime sırtını yaslasan senin düşmene neden olmuş. Birine inandığın ve güvendiğin zaman tamamen o kişiye karşı teslim oluyorsun. Yani kendini onun yanında güvende ve olduğun gibi hissediyorsun. Bu seni huzurlu bir ortamda olduğunu düşündürse de herkese çok da güvenmemen gerektiğini anlaman geç olmuyor. Sen kime güvensen kime gerçekten inansan o kişi tarafında büyük darbeler almışsın. Bu durum da zamanla senin herkese karşı güvenini kırmış. Şimdi yanında olan ve 'Gerçekten güveniyorum.' dediğin insanlara karşı bile içinde ufak da olsa seni yanıltma payı bırakıyorsun. Bu pay senin kendine güveninden oluşuyor. Herkes gidebilir, herkesin başına bir şey gelebilir, hiç ummadığın şeyler görebilirsin... Böyle anlarda kendine yaslanmalı ve kendinle yürümelisin. Birine ihtiyaç duyabilirsin ama kendi başına da bir şeyler başarabildiğini bilmelisin. Senin yitirdiğin güven duygusu aslına seni güçlü biri yaparken aynı zamanda insanlara karşı her zaman temkinli olmanı sağlamış. Bu duygu seni değiştirdiği gibi hayatında az insana yer olduğunu da gösteriyor.

Sen yarına olan umudunu yitirmişsin...

Sen yarına olan umudunu yitirmişsin. Gelecekten pek bir beklentin yok. Çünkü sen şu anına da inanmıyorsun. Hayatın zor olduğuna en yakından tanık olan birisin. Bir şeyler için çabalamış ve zor yollardan geçmişsin. Belki başarı belki de başarısızlıkla sonuçlanmış çok şey yaşamışsın. Bu yaşadıklarının hepsi senin geleceğine olan umudunu yitirmene neden olmuş. Her şey giderek zorlaştığı ve ne kadar çabalarsan çabala bir yerden sonra anlamsız geldiği hayatında, sen de artık çabalamayı bırakmışsın. Karşına çıkan fırsatları artık görmezden geldiğin veya yorgunluğun nedeniyle bir şeyleri bıraktığın şu zamanlar, aslında senin en güzel zamanların. Umudunu yitirmek aslında hayatında bir şeyleri bırakmak demektir. Sen ondan uzaklaştıkça o da senden uzaklaşır. Bir şeylere tutunur ve ne olursa olsun çabalamaya devam edersen, aslında ne kadar da farklı şeylere karşılaştığını ve fark etmesen de ne kadar çok şey öğrendiğini görürsün. Sen şimdiye kadar yaşadığın kötü şeylere değil de iyi şeylere odaklandığın zaman bir şeyler için çabalamaya başlayacaksın. Amaçsızlık ve hedefsizlik yarına olan umudunu yitirmene neden olur.

Sen anlayışını yitirmişsin...

Sen anlayışını yitirmişsin. Tahammül seviyenin giderek azaldığı şu günlerde artık insanlara karşı bir anlayış besleyemiyorsun. Hata yapan ve bilerek yanlış yolda ilerleyen kişilere karşı tahammülün yok. Her zaman dikkatli adım atmaya çalışan ve kendi yolunda ilerlerken de başkalarına zarar vermemeye çalışan biri olmuşsun. Diğer insanların bencil davranışları ve etrafını düşünmeden hareket etmeleri seni artık çok bunaltmış. Önceden fazla düşünen ve insanları kırmamaya özen gösteren biri olsan da şu aralar gözün oldukça kara. Kim olduğu fark etmeksizin sana yanlış yapan, haksızlık yapan, kıran, kafanı meşgul eden kim varsa kolaylıkla hayatından çıkartabilirsin. Çünkü insanların, senin onlara gösterdiğin anlayışı hak ettiğini düşünmüyorsun. Kolay insan silebildiğin gibi kolaylıkla da dost edinebiliyorsun. Hayatının her alanında deneyip, yanılmayı tercih eden birisin. Ama burada önemli olan senin denemiş olman. İnsanları tanımayı tercih eden biri olarak onların sonunda kötü biri çıkması senin suçun olamaz. Bunu gördüğün anda da zaten o kişiyle olan samimiyetin sona ermiş olur. Sen tahammül seviyesi en aza inmiş ve anlayışını bazı insanlara karşı kaybetmiş birisin.

Sen kendine olan inancını yitirmişsin...

Sen kendine olan inancını yitirmişsin. Bir şeyleri başarabileceğini düşünmüyor ve bunun için de harekete geçmiyorsun. Yorulmuş, bıkmış ve artık hayatını akışına bırakmışsın. Sen de akışına bıraktığın hayatında dalgalarla boğuşuyorsun. Yani yorulduğun halde aslında bir şeyleri düzene sokamadığın için daha fazla yoruluyorsun. Adım atmak, bir şeylere başlamak veya yarım bıraktığın şeyleri tamamlamak sana çok zor geliyor. Eski kendine özlem duyuyorsun. Önceden yapabildiğin şeylere, hayat tarzına ve kendi düşüncelerine tekrar ihtiyacın var. Sen hayatın şu an seni getirdiği noktayı değil de eskiden olduğun yeri ve eskiden sahip olduğun kendini istiyorsun. Kendine olan inancını yitirmek, senin bir şeylere karşı korkaklaşmana neden olmuş. Hayatında karar vermekten, istemediğin şeyleri söylemekten çekinen biri haline gelmişsin. Kendine inandığın ve bir şeyleri başarabildiğini gördüğün an aslında çok farklı bakmaya başlayacaksın. Önceliklerin, hayat tarzın ve isteklerin değişmiş olacak. Kimseyi kendinden üstün görmemeli ve her zaman kendinden emin olmalısın. Kendine inanmaya başladığın zaman hayat yorulacağın değil, keyif alacağın bir yer haline gelecek.

Bu içerikler de ilgini çekebilir;

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
132
22
21
18
10
9
9
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın