Görüş Bildir
Haberler
İspanya, Taraftar Şiddetini Sonlandırmakta Kararlı

İspanya, Taraftar Şiddetini Sonlandırmakta Kararlı

Fatih
17.12.2014 - 19:38
İçeriğin Devamı Aşağıda

Bir kişinin ölümüne neden olan Madrid'deki taraftar kavgası sonrası gözaltına alınanların sayısı 41'e çıktı.

İspanya Birinci Futbol Ligi'nin (La Liga) 13. haftasındaki Atletico Madrid-Deportivo maçı öncesinde çıkan olaylarla ilgili gözaltına alınanların sayısının 41'e çıktığı bildirildi.

Ülkenin kuzeyindeki Gijon kentinde 4 ve Madrid'in Parla ilçesinde bir kişiyi daha gözaltına alan polis, toplam gözaltı sayısının 41'e yükseldiğini açıkladı. Gözaltındakilerin arasında birer asker, jandarma, kadın ve reşit olmayan 3 kişinin bulunması dikkati çekti.

İspanyol basınında yer alan haberlerde, hakim karşısına çıkarılacak 41 kişiden 2'sinin, 43 yaşındaki 'Jimmy' adlı Deportivolu taraftarın ölümünden sorumlu tutuldukları öne sürüldü. Bu kişilerden birinin 33 yaşında 2 çocuk babası bir taksici, diğerinin ise 21 yaşında bir genç olduğu iddia edildi.

'Neptün' adı verilen operasyonla ilgili basına açıklama yapan İspanya Emniyet Genel Müdürü Ignacio Cosido, 'Polisimiz mükemmel bir iş çıkardı. Zor ama başarılı ve önemli bir iş oldu. Futbolda şiddete karışanların bundan kurtulamayacakları açık bir şekilde gösterildi' ifadelerini kullandı.

Cosido, futbolda şiddeti sonlandırmak için polisin tüm gücünü kullanacağını kaydetti.

Öte yandan 30 Kasım'daki olaya karışanlar arasında 'Frente Atletico' adlı Atletico Madrid taraftar grubunun olması nedeniyle son günlerde futbolda şiddetle ilgili gazetecilerin sorularına maruz kalan Atletico Madrid Kulübü Başkanı Enrique Cerezo, 'Biz yapacağımızı yaptık. Bundan sonrasını bize değil, polise sorun' diyerek, kulübün adının olaya karıştırılmasına tepki gösterdi.

Eurosport

Kaynak: http://tr.eurosport.com/futbol/ispany...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın