Görüş Bildir
Haberler
IŞİD'den Korkunç Katliam: 300 Sivil Öldürüldü

IŞİD'den Korkunç Katliam: 300 Sivil Öldürüldü

Suriye hükümeti, IŞİD militanlarının Deyr Ez Zor kentinde yaklaşık 300 sivilin öldürdüğünü açıkladı. Suriye İnsan Hakları Gözlemevi de saldırının ardından büyük bölümü sivil 400 kişinin kaçırıldığı bilgisini paylaştı.

İçeriğin Devamı Aşağıda

Suriye resmi haber ajansı SANA, ülkenin kuzeyindeki Deyr Ez Zor’un batısında yer alan El Baghaliyeh kasabasına saldıran IŞİD militanlarının aralarında kadın, çocuk ve yaşlıların da olduğu yaklaşık 300 sivili öldürdüğünü aktardı.

Sputnik’e konuşan Deyr Ez Zor Valisi Muhammed Kadir Ajnyyja de cumartesi gecesi El Baghaliyeh kabasına giren IŞİD militanlarının katliam yaptığını söyledi.

Suriye ordusunun, saldırının gerçekleştirildiği bölgeye girdiğini belirten Ajnyyja, “IŞİD militanları ile Suriye askerleri arasında çatışma yaşandı. Çok sayıda militan öldürüldü; diğerleri ise IŞİD kontrolünde bölgelere kaçtı” dedi.

Rami Abdurrahman: IŞİD en az 400 sivili kaçırdı

Rami Abdurrahman: IŞİD en az 400 sivili kaçırdı
İçeriğin Devamı Aşağıda

Öte yandan muhaliflere yakınlığı ile bilinen Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, IŞİD saldırısında en az 135 kişinin öldürüldüğünü; ölenlerden 80’inin Suriye askeri ya da ordu ile birlikte savaşan milis savaşçılar olduğunu iddia etti.

Gözlemevi’nin kurucusu Rami Abdurrahman AFP’ye yaptığı açıklamada, IŞİD militanlarının bölgedeki en az 400 sivili kaçırdığını söyledi. Kaçırılanların tamamının Sünni olduğuna dikkat çeken Addurrahman ayrıca, kaçırılan kişilerin büyük bölümünün kadın ve çocuk olduğunu belirtti.

Sputnik Türkçe

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
96
37
31
4
4
2
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Pasif Kullanıcı

Işid canilerine destek veren hükümetimize ne kadar sövsek az

Ahmetcan Oral

250 bin kişi yaklaşık 3 yıldır İŞİD kuşatması altında yaşamaya çalışıyor. O bölgeye Suriye Ordusu' nun direkt bağlantısı yok. Bağlantı kurulma ihtimali dahi ... Devamını Gör

görüncek adam

250 bin içinde işide destek veren sunniler varsa sayma onları .

cnsfrd

ee hani nerde İşid'le savaşan Rusya.... Putin anca Avşindeki Türkmenleri ÖSÖ'yü vursun. Batı zaten hepten yalan.

Ahmetcan Oral

Bu yorumları görünce kan beynime sıçrıyor resmen. Evladım bir aç bakalım haritada neredeymiş Deyr Ez Zor. Altta uzun uzun yazmışım en yakın Rejim toprağı 500... Devamını Gör