İş Arayanların LinkedIn Profillerinde Kullanmaları Gereken Altın Değerinde İpuçları
Bu taktikler kaçmaz!
LinkedIn, deneyiminizi, becerilerinizi ve niteliklerinizi potansiyel işverenlerle paylaşmanızı sağlayan bir platformdur.
1. LinkedIn'i kişisel markanızı kurmak ve hikayenizi anlatmak için kullanabilirsiniz.
2. Ulaşmak istediğiniz kişilerin dikkatini çekecek anahtar kelimeleri bulmalısınız.
3. Anahtar kelimeleri profilinizde kullanmalısınız.
4. Klişe cümlelerden ve anahtar kelimelerden kaçınmalısınız.
5. Profilinizi tamamlamalısınız.
6. En çok profilinizde üstte görünen bölümlere odaklanmalısınız.
7. Sizi yansıtan bir kapak fotoğrafı seçmelisiniz.
8. Profesyonel görünen bir profil fotoğrafı seçmelisiniz.
9. İlgi çekici bir başlık bulmalısınız.
10. "Özellikler" bölümünde uzmanlığınızı veya en iyi çalışmanızı belirtmelisiniz.
11. Deneyiminizi sektörünüze uyarlamalısınız.
Özgeçmişiniz başvurduğunuz her bir işe ayrı ayrı uygun hale getirilmelidir, ancak LinkedIn profiliniz çalıştığınız veya çalışmak istediğiniz sektöre, sahip olduğunuz role veya almayı umduğunuz rol türüne göre uyarlanmalıdır. Açıklamalarınızda, istediğiniz iş türleriyle en alakalı geçmiş deneyimlerinizin unsurlarını vurgulamalısınız. Aldığınız kursları eğitim bölümünde belirtebilir ve konuyla ilgili çalışmalarınızı vurgulayabilirsiniz.
12. Deneyimlerinize link ve medya eklemelisiniz.
'Deneyim' ve 'Öne Çıkanlar' bölümlerine linkler, resimler, videolar ve dosyalar ekleyebilirsiniz. Şirket internet sitelerinize, üzerinde çalıştığınız projelere, yayınladığınız makalelere veya raporlara yer vererek işverenlerin yaptıklarınızın kanıtlarını görmelerini sağlayabilirsiniz.
13. Özgeçmişinizdeki ve LinkedIn profilinizdeki bilgilerin aynı olduğuna emin olmalısınız.
Özgeçmişinizdeki ve LinkedIn profilinizdeki geçmiş deneyimlerinizin, çalıştığınız şirketlerin, başarılarınızın ve sertifikalarınızın aynı olması ve tarihlerin de eşleşmesi gereklidir. Bu bilgiler aynı olmazsa işverenler dürüst olmadığınız veya bilgilerinizi hazırlarken dikkatli ve özenli olmadığınızı düşünebilir.
14. Profilinize zorunlu olmayan ekstra bilgileri eklemelisiniz.
İş deneyiminiz ve eğitiminizi belirttiğiniz bölümlerin altında, geçmişinizi ve niteliklerinizi göstermek için ek alanlar vardır. Bu alanlara eğitim bilgilerinizi, sertifikalarınızı, projelerinizi, gönüllü deneyimlerinizi, başarılarınızı ve bildiğiniz dilleri eklemelisiniz. Bu bilgileri profilinize eklemek, sizi benzersiz kılan şeyleri göstermenizin bir yoludur ve daha fazla anahtar kelime kullanmanıza yardımcı olur. Ancak, bu beceriler ve deneyimler bir sonraki işinize başlamak için önemliyse, bunları daha önceki bir bölümde de belirtmeniz gerektiğini unutmayın.
15. Referanslarınızı profilinizde belirtmelisiniz.
Kariyer koçu Wasserman referanslarınızın olmasının profesyonel olarak sizi daha güvenilir gösterdiğini belirtmiştir. Referans almak için birlikte çalıştığınız kişilerden size tavsiye mektubu yazmasını isteyebilir ve onu referans olarak profilinizde belirtmenizin uygun olup olmadığını sorabilirsiniz.
16. "İlgi Alanları" bölümünü es geçmemelisiniz.
İnsanlar genelde profilin en altındaki 'İlgi Alanları' bölümünü gözden kaçırır. Ancak, 'İlgi Alanları' bölümünüzdeki konularla ilgili gönderileri size gösterir ve bu gönderileri paylaşabilir, yorum yapabilir veya iletişim kurmak istediğiniz diğer profesyonelleri bulmak için kullanabilirsiniz.
17. Profil ayarlarınıza dikkat etmelisiniz.
İş arıyorsanız, işverenlerin çalışmaya açık olduğunuzu bilmelerini sağlamak için profil ayarlarınızı düzenleyebilirsiniz. Mevcut işvereninizin bunu öğrenmesini istemiyorsanız, bu bilgileri sizinle aynı şirkette çalışan herkesten gizleyebilirsiniz. Ayrıca gönderilerinizi kimlerin göreceğini seçebilirsiniz.
18. LinkedIn profilinizi özgeçmişinize eklemeyi unutmamalısınız.
Profilinizi oluşturmak için bu kadar uğraştıktan sonra insanları profilinize yönlendirmeyi unutmamalısınız. URL'nizi özgeçmişinize ekleyebilirsiniz.
19. LinkedIn'i aktif bir şekilde kullanmalısınız.
Profilinizi düzenlemeyi bitirdikten sonra da platformda aktif olmalısınız Bu, daha çok teklif almanızı sağlayabilir. Kariyer uzmanı Hallow LinkedIn'i kullanmaya başladıktan sonra gönderilere yorum yaptığını, diğer kullanıcılarla etkileşime geçtiğini ve LinkedIn'de gönderi paylaştığını belirterek bunların takipçilerini ve bağlantılarını %600 arttırdığını ve profilinin görüntülenmesinin %1000 arttığını söylemiştir. LinkedIn'i aktif kullanmak bir çevre edinmenizi ve fırsatlarınızın artmasını sağlayacaktır.
20. Paylaşım yapmalısınız.
Tüm LinkedIn kullanıcıları platformda gönderi ve hatta makaleler yazabilir. Bunu yapmak uzman olduğunuz konuları göstermenizi sağlayacaktır. Henüz kendi yazılarınızı yazmaya hazır değilseniz işe yorum yaparak başlayabilirsiniz. Alanınızdaki uzmanları, ve istediğiniz kariyere sahip diğer kişileri takip edip onların gönderilerine yorum yapıp iletişim kurabilirsiniz.
21. LinkedIn gruplarına katılabilirsiniz.
LinkedIn Grupları, işinizdeki veya sektörünüzdeki profesyonelleri bulmanın harika bir yoludur. İşle ilgili konuları bu ortamda tartışabilir ve alanınızla daha fazla ilgilenebilirsiniz. Ayrıca, diğer grup üyeleri işinizde çevre edinmenize yardımcı olabilir.
Bu konu hakkında ne düşünüyorsunuz? Yorumlarda buluşalım...
Keşfet ile ziyaret ettiğin tüm kategorileri tek akışta gör!
Yorum Yazın
tamamen zaman kaybı. iş ilanlarının hepsi fake. plaza insanlarının Facebook u hepsi bu. başka bir boka yaramıyor
bir sike yaradığı yok.