Görüş Bildir
Haberler
İrem Derici'den Dantel'li Albüm

İrem Derici'den Dantel'li Albüm

Yaz Bi Kenara
13.02.2016 - 23:20

8 Single sonrası artık albümü hakeden bir kariyer inşa etti İrem Derici.

1'li 2'li şarkıları piyasaya yollarken gayet mutlu olan Derici, 11 şarkılık albümün hazırlık aşamasında oldukça çöktü.Her ne kadar somut olarak hazırlık aşamalarına tanıklık etmesemde ben şahsen İrem Derici'nin bütün yorgunluğunu attığı tweetlerden, mesajlardan hissettim.Ama sonucunda o kadar kaliteli bir iş çıkardı ki albümü, ilk dinleyişte hiçbir şarkıya 'doldurma şarkı' damgası vuramadım.Bunu belirtme sebebimi açıklamaya gerek yok.Birkaç isim hariç göz boyamak için 'doldurma şarkı' meraklısı olan çok isim var.

İrem Derici'nin ilk stüdyo albümünün adı çıkış şarkısıyla aynı adı taşıyan 'Dantel' isimli şarkı.

Şarkı'nın enerjisi 'Zorun Ne Sevgilim' olmasada ona yakın bir enerji içeriyor.Özellikle 'dantellenmiş geceler, kan kırmızı ojeler' bölümü beni benden aldı!

Albümün ikinci şarkısı ve benim favorim 'Ölürüm O Bakışlarına' isimli eser.İrem Derici'nin 'kim bu kız yaa?' dediklerinde mesaj yazmadan sadece bu şarkının linkini yollayıp karşı tarafı susturabileceği bir eser.

Şarkı aynı zamanda bir düet.İrem Derici şarkıda, şarkının söz yazarı Erkin Arslan ile bir de düet yapmış.Erkin Arslan'ın sesinide ayrıca beğendim, hadi bir klişe yapayım; ondanda bir single bekleriz. 

İrem Derici bu albümdede es geçmeyerek bir Hüseyin Boncuk şarkısını seslendirmiş efendim.Bu güzel ikili bu kez 'Seni Çok Seviyorum' demişler çokta iyi etmişler.Orta ritimi beni cezbetti.Ağustos sonu kliplik mübarek.

Albüm'ün hitoğlu hit iki hareketlisine geliyorum.İlk olarak favorim 'Dur Yavaş' isimli şarkıdır.

'Dur, yavaş gönül bu sabah tersinden uyanıyor...' 

Şarkının yazarı yeni bir isim, ancak İrem artık peşini bırakmayacağı için şimdiden köklü bir isim olarak sayabiliriz.

'Yok efendim çok değişmiş, çok düşünmüş geceler etmiş...' (dantel'li gece yani.)

Direkt albümün 2. klibi diye not düşüyorum buraya.

İkinci hitoğlu ise 'Suçu Bana Atma' isimli eser.Sözlerini Serhat Tekin yazmış, kendisi İrem'in yakın bir arkadaşı aynı zamanda gazetecidir.Kalite akıyor diyebilirim çünkü aranjede Ozan Çolakoğlu el sallıyor.Bu şarkıda 3. klip olursa bu yıl İrem hariç bütün kadın sanatçılarımız evde oturacak gibi.

'Sorsan yakan ben gemileri, bu büyük depremin nedeni...'

Ve gelelim dinlerken insana sıcacık bir yaz günü kumsal'da gitar çalıyormuşcasına mutluluk veren 'Aşk, Kışlıkları Giy' isimli şarkıya.Önden söyleyeyim söz ve müzik'te Onur Özdemir ve Alper Narman imzası var.Şu  an yazıyı yazarken bu şarkı için yazmak istediğim gerçekte şu; 'ya anlatamam dinlemeniz lazım.'

 Hakikaten mutlu ediyor!

Albümün ikinci düeti'de İrem Derici ve babası Hulusi Derici'den gelmiş 'Gittiğinde Anladım'.Kabul edelim babası Hulusi Bey, İrem'i dövmüş şarkıda.Ben dinlerken çok keyif aldım.

Albüm'de ayrıca Sinan Akçıl imzalı 'Bana Hiçbir Şey Olmaz', 'Evlenmene Bak', Ferdi Tayfur'dan cover 'Gizli Sevda' ve daha önce bir film için kullanılan 'Aşk Olsun' isimli şarkılarda yer alıyor.

Albümü tüm müzik marketlerde bulabilir, dijital platformlardan satın alabilirsiniz.

Yürü be İrem!

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
6
3
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın