Görüş Bildir
Haberler
iPhone Şarjı Neden Çabuk Bitiyor

iPhone Şarjı Neden Çabuk Bitiyor

Osman Gezer
15.10.2015 - 17:52

iPhone Şarjınızı Ne Götürüyor Görün

Hiç kuşkusuz iPhone ve iPadkullananların en büyük sorunlarından biri şarjlarının çabuk bitmesidir. iOS 9güncellemesi kullanıcılara daha uzun batarya ömrü vaat ediyor ve daha uzun batarya ömrü için kullanıcılara imkanlar sunuyor.

iOS 9 güncellemesi alan iPhone’larda şarjınızı en çok hangi uygulamalar götürüyor öğrenebilirsiniz. Bu sayede bu uygulamalar eğer gereksizse bunları kaldırabilirsiniz. iPhone şarj süresini uzatmak için bu pratik bir yöntemdir.

  • iPhone ana ekranında iken Ayarlar (Setting) uygulamasını açın.

  • Batarya (Battery) seçeneğini seçin.

  • Bataryanızı en çok tüketen uygulamaların listelenmesi için biraz bekleyin.

  • Üstte yer alan zaman seçeneklerinden son 24 saatte veya son 1 haftada en çok şarj tüketen uygulamaları görüntüleyebilirsiniz.

Kaynak: http://teloji.com/iphone-sarj-neden-c...
İçeriğin Devamı Aşağıda

iPhone ve iPad'de Arkaplan Uygulamalarını Yönetin

Bu pencerede şarjınızı tüketen uygulamaları göreceksiniz. Uygulamaların yüzde olarak tükettikleri batarya miktarlarının dışında bu uygulamaların açıkken tükettikleri şarjı ve arka planda çalışırken tükettikleri şarjları da göreceksiniz.

Burada listelenen uygulamalardan sürekli kullandığınız ve işinize yarayan uygulamaları tabi ki silmek olmayacaktır. Ancak bazı uygulamaları telefonunuz bekleme durumunda iken arka planda çalışmalarını engelleyebilirsiniz. Böylece bu uygulamalar telefonunuz elinizde olmadığı zaman şarjınızı götürmeyecek ve iphone şarj süreniz uzayacaktır.Aşağıdaki adımları yaparak iphone ve ipaddeki uygulamaların arka planda çalışmalarını engelleyebilirsiniz.

  • Ana ekrandan Ayarlar (Setting) uygulamasını açın.

  • Ayarlarda bulunan Genel (General) sekmesini açın.

  • Arkaplan Uygulamaları (Background App) açın.

  • Listelenecek olan uygulamalardan arka planda çalışmasını istemediğiniz uygulamaların yanındaki tiki pasif hale getirin.

iPhone'da Yer Hizmetlerini Kapatın.

Not: iPhone ve iPad’de bir uygulamanın arka planda çalışmasını engellerseniz gelen bildirimler ve mesajlar siz telefonunuzu açmadıkça size ulaşmayacaktır. Örneğin WhatsApp uygulamasını arkaplanda kapatırsanız. Size gelen bir mesajın bildirimini telefonunuzun ekran kilidini açmadıkça göremezsiniz.

iPhone’da en fazla şarj götüren şeylerden biride konum bilgisi gösterilmesidir. Konum bilgisini kullanan birçok uygulama bulunmaktadır. Mesela, App Store, Kamera, Facebook vb. uygulamalar konum bilgisini kullanırlar. Konum bilgisi için Her Zaman (Always),Kullanım Esnasında (While Using) ve Asla (Never) seçeneklerinden birini seçebilirsiniz.

Uygulamaların konum bilgisini kapatmak veya değiştirmek için aşağıdaki yolu izleyin.

  • Ana ekranda Ayarlar uygulamasını açın.

  • Gizlilik (Privacy) sekmesini seçin.

  • Yer Hizmetleri (Location Services) seçeneğini seçin.

  • Listelenen uygulamalar için istediğiniz seçenekleri ayarlayın.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın