Görüş Bildir
Haberler
Yıkılan İnci Sineması'nın Yerine Otel Yapılacak...

Yıkılan İnci Sineması'nın Yerine Otel Yapılacak...

adem kara
24.09.2014 - 10:29 Son Güncelleme: 24.09.2014 - 17:09
İçeriğin Devamı Aşağıda

Fuat Uzkınay’ın “Ayestefanos’ta Rus Abidesi’nin Yıkılışı” adlı belgeseli ile tarihi yolcuğuna başlayan Türk Sineması bu sene 100. yaşını kutlarken, bir tarihi sinema salonu daha yıkıldı.

1946 senesinde inşa edilen ve uzun vakit Yeşilçam filmlerinin halkla buluşma noktası olan İnci Sineması, Gezi Parkı eylemleri evvelinde Beyoğlu’nda kurtarılması için eylemler yapılan ancak yıkımının önüne geçilemeyen Emek Sineması’nın akıbetini yaşadı.

OTEL VE ALIŞVERİŞ YERLERİ YAPILACAK

Radikal'den Serdar Korucu'nun haberine göre, Ermeni Katolik Mihitaryan Manastır ve Mektebi Vakfı’na ait kısımda İşadamı Mehmet Uyanoğlu ile beraber yaşama geçirilen proje çerçevesinde sinemanın da bulunduğu alana konutlar, “küçük bir şehir oteli” ve onun altında da “alışveriş birimleri” öngörülüyor.

Halaskargazi Caddesi ile Nişantaşı’nın bir araya getiren , yekün inşaat alanı 79 bin 150 metrekare olarak açıklanan proje için kilise vakfına ait dükkanlar 14 Mayıs akşamında boşaltılmıştı.

İnci Sineması Türk Sineması’nın ‘Sultan’ı Türkan Şoray için de kıymetli . Şoray ‘Sinemam ve Ben’ kitabında İnci Sineması’nı şu sözlerle anlatıyordu: “Melek Film’in sahipleri Şahan ve Kaçuni Haki aynı zamanda Pangaltı’daki İnci Sineması’nın da sahibiydiler… İnci Sineması’nda kendi şirketlerine yaptığım filmlerin galaları çok fazla görkemli olurdu. Sinemada benim özel locam vardı. Filmleri Şahan Haki’nin eşi Melina ablam ve dünya tatlısı kızları Mayda ile Şeyda, hep beraber bu locadan seyrederdik. İnci Sineması hep Türk filmi oynatırdı. Bazı sabahlar arabayla bilhassa önünden geçerdim. Kalabalığı, sıraya girmiş beni seven, yüreklendiren seyircilerimi görmek isterdim, çok fazla sevinçli olurdum. Maalesef şimdi sinema kapandı. Haki ailesi sinemayı satıp ABD ’ya göç etti. İnci Sineması’nın olduğu yerden geçerken hâlâ hüzünlenirim.”Türk sinemasının 100. senesinde İnci Sineması yıkıldı... 

Kaynak: Radikal

Kaynak: http://www.arcaajans.com/haber/sanat/...
Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0