Görüş Bildir
Haberler
İlaç Niyetine Bile Olsa Bağışıklık Sisteminiz İçin Mutlaka Tüketmeniz Gereken 13 Besin

İlaç Niyetine Bile Olsa Bağışıklık Sisteminiz İçin Mutlaka Tüketmeniz Gereken 13 Besin

Fulin
11.02.2017 - 17:37

Modern tıp her şeyin çaresini bulduğunu iddia ederken, kullandığı tedavi yöntemlerinde yan etki sorunu her zaman bulunuyor. En basitinden soğuk algınlığında dahi aldığımız ilaçların yan etkilerini incelediğimizde gözlerimiz fal taşı gibi açılıyor. Dolayısıyla bir alternatif olarak gözüken doğal besinlerin önleyici özellikleri ile daha etkin bir bağışıklık sistemine sahip olabiliriz. İşte bağışıklık sistemine büyük yararı olan besinler.

İçeriğin Devamı Aşağıda

1. Lahana Turşusu

1. Lahana Turşusu

Ev yapımı, doğal mayalanmış, pastörize edilmemiş lahana turşusu içinde bulundurduğu doğal probiyotikler itibariyle sizi soğuk algınlığından ve gripten koruyacaktır. Aynı özelliklere sahip olan kefir ve doğal mayalanmış yoğurt da size aynı sorunlarda yardımcı olacaktır.

2. Zerdeçal

2. Zerdeçal

İçeceklerinizde aroma ya da yiyeceklerinizde baharat olarak kullancağınız eser miktarda zerdeçal, bazı kanser çeşitlerini önlemenizde en yakın arkadaşınız olabilir. Ayrıca zerdeçalın kalp hastalıklarına ve kemik hastalıklarına iyi geldiği bazı klinik testlerde kanıtlanmış durumda. Her gün çeyrek kaşık zerdeçal hayat kurtarabilir.

3. Ton Balığı

3. Ton Balığı

Çevremizdeki ekonomik anlamda en kolay erişilebilecek her markette rahatça bulabileceğimiz konserve ton balıkları. Bu ton balıklarını her türlü atıştırmalık ürün ile birlikte yemek mümkünken, yemeklerimize de katabiliriz. Protein ile beslenmenin önemini her geçen gün daha iyi anladığımızdan ton balığına olan talebimiz de artıyor.

4. Bitter Çikolata

4. Bitter Çikolata

Özellikle %70'den fazla kakao içeren bitter çikolatalar hem çikolata krizlerinizi ortadan kaldıracak hem de içerdiği doğal yağ asitleri ile kan değerlerinizi dengeleyecek. Bitter çikolatanın kolesterol kontrolünde başarılı olduğu ve bir diğer yandan da kan basıncını düşürdüğü kanıtlandı. Ayrıca bitter çikolata, sadece çikolata krizlerinizi değil diğer yiyecekler için gelen ani krizlerinizi de engelleyecek.

5. Kırmızı Meyveler

5. Kırmızı Meyveler

Kırmızı meyveler, sahip oldukları antioksidanlar sebebiyle; bazı kanserler, şeker ve kalp hastalıkları gibi riskleri düşürüyor. Yani her fırsatta kolay erişebileceğiniz bu meyveleri tüketmek sizi çok büyük sorunlardan koruyabilir.

İçeriğin Devamı Aşağıda

6. Kırmızı Lahana

6. Kırmızı Lahana

Bu mükemmel sebze ile de gözünüzü sağlıklı tutabilirsiniz. Rengi ve lezzeti ile herkesin ilgisini çekebilecek kırmızı lahana ile yapacağınız yemeklerin sınırı yok, deneyerek sınırları zorlamak size kalıyor. Ayrıca içerdiği maddeler itibariyle kırmızı lahana, beyin fonksiyonlarımızın doğru çalışmasını sağlıyor.

7. Yeşil Yapraklı Sebzeler

7. Yeşil Yapraklı Sebzeler

Yeşil yapraklı sebzelerin faydalarını saymaya kalksak burası yeterli olmaz ama son araştırmalar gösteriyor ki kalp ve kemik sağlığı için bu doğa harikaları bire bir. Hayatınızın kaliteli devam etmesini istiyorsanız, yeşil yapraklı sebzelerden ayrılmamanız gerekiyor.

8. Keten Tohumu

8. Keten Tohumu

Öncelikle keten tohumunu her şeyin içine katabilirsiniz. Hayal gücünüz dahilinde yoğurda, salataya, kahvaltılıklara, sandviçlere, çorbalara... Keten tohumu sahip olduğu omega-3 içerdiğinden şeker, kalp, kanser gibi hastalıklara kapıyı kapatıyor. Yani bir an önce keten tohumunu hayatınıza katıp, her şeyin içine birer kaşık ekleyip, hayatınızı değiştirmeye başlayabilirsiniz.

9. Mantar

9. Mantar

Özellikle kırmızı et ekleyeceğiniz yemeklere onun yerine mantar koyabilirsiniz. İnanın hem besin değerleri hem de lezzet olarak hiçbir farkı olmayacak. Hem de porsiyon başına 200 kalori daha az alacaksınız. D vitamini açısından da daha zengin olan mantar, bu vitaminin eksikliğinde ortaya çıkan sorunları ortadan kaldıracak.

10. Avokado

10. Avokado

Gerek dokusal yapısı, gerek kullanılabilecek alanlar itibariyle avokadoyu soğuk yemeklerinizde tereyağının yerine kullanabilirsiniz. Avokadonun içerdiği vitamin ve mineraller itibariyle çok daha yararlı olduğunu zaten söylemeye gerek yok.

İçeriğin Devamı Aşağıda

11. Yeşil Çay

11. Yeşil Çay

Metabolizma hızımız aslında tüm yaşam kalitemizi yoluna koymamız açısından çok önemli bir parametre. Metabolizmayı sağlıklı sınırlar içinde hızlandıran doğadaki en önemli madde ise yeşil çay. Yeşil çayınızı doğal bir biçimde demleyerek, düzenli içerseniz, her şeyin yavaş yavaş değişeceğini göreceksiniz.

12. Günlük Süt

12. Günlük Süt

Diyet yaparken yağsız pastörize sütlerden tüketiyoruz değil mi? Günlük tam yağlı sütlerin vücudumuz için kesinlikle daha iyi bir seçenek olduğunu söyleyebiliriz. Diyabet ve kalp krizi riskini ortadan kaldırabilecek en kuvvetli gıda olarak günlük süt gösteriliyor.

13. Tam Buğday Ekmeği

13. Tam Buğday Ekmeği

Yemek kültürümüzde ekmek olmazsa olmaz. Ama en yaygın ekmek olan beyaz ekmek sebebiyle ister istemez kontrolümüz dışında beyaz ekmek yiyebiliyoruz. Bunu ne kadar aşağı çeker isek o kadar daha sağlıklı bir adım atmış olacağız.

Yorumlar ve Emojiler Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
114
29
9
7
6
6
1
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
gaydırı guppak

soğuk algınlığına lahana turşusu der susarım...