Görüş Bildir
Haberler
İddianame Tamamlandı: Rapçi Ezhel Hakkında 10 Yıla Kadar Hapis İstemi

etiket İddianame Tamamlandı: Rapçi Ezhel Hakkında 10 Yıla Kadar Hapis İstemi

Yasin Arslan
05.06.2018 - 14:17 Son Güncelleme: 06.06.2018 - 08:32

23 Mayıs tarihinde 'uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği, gençleri uyuşturucu kullanımına, şiddete özendirme nitelikli yayınlar yaptığı' iddiasıyla gözaltına alınan ve çıkarıldığı mahkeme tarafından tutuklanan ünlü rapçi Ezhel hakkında hazırlanan iddianamede 10 yıla kadar hapsi istendi.

Youtube'dan yaptığı yayın nedeniyle BİMER'e şikayet edilmişti.

Youtube'dan yaptığı yayın nedeniyle BİMER'e şikayet edilmişti.

Habertürk gazetesinden Arzu Kaya'nın haberine göre, 28 Şubat 2018 tarihinde Youtube'den yapmış olduğu yayınlarda uyuşturucu madde kullanımını özendirdiği gerekçesiyle BİMER'e şikayet edilen ve 23 Mayıs tarihinde gözaltına alınarak tutuklanan Ezhel lakaplı Serdar İpekçioğlu hakkında Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından iddianame hazırlandı.

İddianamede Ezhel hakkında 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve bin günden onbin güne kadar adli para cezası talep edildi.

İddianamede Ezhel hakkında  5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve bin günden onbin güne kadar adli para cezası talep edildi.

Ezhel hakkında hazırlanan iddianamede, sosyal medya ortamındaki paylaşımlarıyla uyuşturucu ve veya uyarıcı madde kullanılmasını alenen özendirecek şekilde paylaşımlar yaptığı belirtildi. 

Ayrıca İpekçioğlu'nun kullandığı kaydedilen 'Ezhel06' isimli instagram hesabında hint keneviri bitkileri ile çekilmiş fotoğrafının olduğu, bu fotoğrafın 5 bin 182 kişi tarafından beğenildiği  belirtildi.  

Yine İpekçioğlu tarafından şarkı sözü olarak 'Esrarın da etkisiyle ışık daha parlak çekilir nefesler' sözünü yazdığı aktarıldı.

Hakkında 'uyuşturucu madde kullanılmasını özendirme' suçundan 5 yıldan 10 yıla kadar hapis cezası ve bin günden onbin güne kadar adli para cezası ile istemiyle dava açılan İpekçioğlu'nun yargılanmasına önümüzdeki günlerde Anadolu 44. Asliye Ceza Mahkemesi'nde başlanacak.

Sercan İpekçioğlu ifadesinde, müzisyen olduğunu ve suçlamaya konu olan ifadeleri şarkı sözü olarak yazdığını söyledi.

Sercan İpekçioğlu ifadesinde, müzisyen olduğunu ve suçlamaya konu olan ifadeleri şarkı sözü olarak yazdığını söyledi.

23 Mayıs 2018 günü gözaltına alınan İpekçioğlu sorgusunda Instagram ve Youtube'da yapılan paylaşımların kendisine ait olduğunu ancak amacının uyuşturucu madde kullanmayı özendirmek olmadığını belirtti:

'Instagram ve Youtube isimli sosyal medya ortamında paylaştığım videoda amacım uyuşturucu madde kullanmayı özendirmek değildi. Ben müzisyenim, güfte yazdığım da oluyor. Bu nedenle bu şekilde bir video paylaştım. Suçlamayı kabul etmiyorum.'

BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
1466
555
340
202
67
39
28
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
El Anonimo

aşağıda hak etmiş diyen arkadaşları uyarayım bu adam sadece şarkılarında esrar kelimesi geçiyor diye uyuşturucuya özendirmekten 10 yıl hapis yiyecek. ama hem... Devamını Gör

Barış

bu adamı hiç sevmem sözleri bana rap sözleri gibi gelmez ama 10 yıl hapis istemek nedir bu neyin kafası ee o zaman televizyon dizilerinin oyuncularına, ekibi... Devamını Gör

Pasif Kullanıcı

Sokakta kadin bicaklayana, tecavuz edene 2 sene hapis ama uyusturucuya ozendirene 10 yil hapis

Pasif Kullanıcı

Bak şimdi, yargılamaya yanlış yerden başladılar. Çünkü ezhelden önce yargılanması gereken çok kişi var. Fakat yapılan yargılama hukuka uygun.