Görüş Bildir
Haberler
İbrahim Kaypakkaya Anmasına Polis Müdahalesi

İbrahim Kaypakkaya Anmasına Polis Müdahalesi

Onedio Medya
19.05.2014 - 12:23 Son Güncelleme: 19.05.2014 - 12:31

70'li yılların gençlik lideri İbrahim Kaypakkaya'yı anmak için Gazi Mahallesi'nde eylem düzenleyen yaklaşık 200 kişilik grup polis ile karşı karşıya geldi. İsmetpaşa Caddesi üzerindeki eylem sırasında zaman zaman silah sesleri duyuldu. Tunceli'deki anmada ise polis müdahalesi vardı. Olaylarda 10 kişi gözaltına alındı.

Gazi Mahallesi'nde, 70'li yılların gençlik lideri İbrahim Kaypakkaya'yı anmak için eylem düzenleyen yaklaşık 200 kişilik grup polis ile karşı karşıya geldi.

Saat 20.00'den itibaren İsmetpaşa Caddesi üzerinde toplanan grup, yola barikat kurup ateş yaktı. Polis, havai fişek ve molotof kokteyli atan gruba, gaz bombası ve tazyikli suyla müdahale etti. Olaylar sırasında zaman zaman silah sesleri duyuldu.

Tunceli'de olaylı gece: 10 gözaltı

Tunceli'de İbrahim Kaypakkaya'nın 41'inci ölüm yıldönümü nedeniyle düzenlenen anma etkinliklerinin ardından iki ayrı bölgede olaylar çıktı. Polisin tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ettiği olaylarda, molotofun isabet ettiği zırhlı polis aracı yanarak kullanılmaz hale gelirken, 10 gösterici gözaltına alındı.

Tunceli'de İbrahim Kaypakkaya'nın 41'inci ölüm yıldönümü için düzenlenen anma etkinliklerinin ardından şehir merkezi ile Cumhuriyet mahallesinde iki ayrı grup tarafından korsan gösteri düzenlendi. Saat 20.30 sıralarında Cumhuriyet Mahallesi Sivas Şehitleri Caddesi üzerinde toplanan yaklaşık 100 kişilik grup, çeşitli sloganlar atarak Cumhuriyet mahallesindeki polis lojmanlarını koruyan kontrol noktasına yürüdü. Burada bir süre bekleyen yüzleri kapalı grup, polislere molotof kokteylleri ve taşlarla saldırdı. Molotof kokteylerinin isabet ettiği bir polis aracı yanarak kullanılamaz hale gelirken, polis, taş atan gruba biber gazı ve tazyikli su ile müdahale etti.

Cumhuriyet Mahallesinde olaylar devam ederken şehir merkezinde toplanan kalabalık bir başka grup, Şehit Nahit Bulut Polis Merkezine taşlar ile saldırdı. Polis taş atan bu gruba da tazyikli su ve biber gazıyla müdahale etti. Müdahalenin ardından grup, ara sokaklara dağılırken olaylar sırasında 10 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi. Müdahale sırasında atılan gazdan evlerinde oturan birçok vatandaş da etkilenirken, polisten kaçarken yaralanan bir gösterici hastaneye kaldırılarak tedavi altına alındı.

CNN Türk

Kaynak: http://www.cnnturk.com/haber/turkiye/...
İçeriğin Devamı Aşağıda
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
0
0
0
0
0
0
0