Görüş Bildir
Haberler
Hokka Gibi Bir Burun, Dolgun Dudaklar, İncecik Bir Bel Mümkün! Peki Alt Bölge Estetiğini Duydunuz mu?

Hokka Gibi Bir Burun, Dolgun Dudaklar, İncecik Bir Bel Mümkün! Peki Alt Bölge Estetiğini Duydunuz mu?

Dudaklara, yanaklara ve vücudunuzun görünen her yerine estetik yaptırabiliyorsunuz. Her yeriniz güzel, peki ya alt bölgeniz? Hokka gibi bir burun, dolgun dudaklar, incecik bir bel... Peki ya alt bölge estetiğini duydunuz mu?

Operatör Doktor Esra Çabuk Cömert genital estetik hakkında aklınıza gelebilecek her şeye yanıt veriyor. Gelin kimselere kolay kolay soramadığımız bu konuyu Opr Dr Esra Çabuk Cömert'ten dinleyelim.

Bu bir tanıtım içeriğidir.

Opr. Dr. Esra Çabuk Cömert kimdir?

Opr. Dr. Esra Çabuk Cömert kimdir?

Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu, Başkent Üniversitesi ihtisaslı bir kadın doğum uzmanıyım. İhtisas alanlarım özellikle kozmetik jinekoloji (alt bölge estetiği), tüp bebek, gebelik takibi üzerine. Bu kozmetik uygulamalarla ilgili de bilgi verdiğim için mutluyum.

Neden genital estetik ameliyatları tercih edelim?

Neden genital estetik ameliyatları tercih edelim?

Genital estetik, kadınların genital bölgelerindeki rahatsızlıklarından kurtulmasını sağlıyor. Öyle ki eğer bölgede görünüm açısından bir memnuniyetsizlik varsa, genital estetik ile birlikte bu sorunun üstesinden gelmek mümkün. Bu operasyonları tercih eden kadınların büyük bir bölümü görünümden rahatsız olduğu için bu yönde bir karar verirken, bazıları da memnun olsa dahi daha iyi ya da farklı bir görünüm istediği için operasyon yaptırmak istiyor.

Sunduğu özel seçeneklerle, kişiye özel ve farklı bir hizmet olan bu operasyonlarda kadınlar için ilk önce muayene gerçekleştirilir ve sonrasında tedaviye uygun bulunması halinde operasyonlara başlanıyor. Aynı zamanda uzman doktor tarafından yapılacak incelemeler ile birlikte mevcut sorunların neden kaynaklandığı ya da yapılacak tedavi ile birlikte nasıl bir sonucun elde edileceği gibi konular hastaya detaylı bir şekilde aktarılıyor.

Genital estetik ameliyatlar deyince aklımıza neler geliyor?

1.İç dudak estetiği

2.Dış dudak dolgusu

3.G noktası büyütme (orgazm olamama)

4.Vajina daraltma (cerrahi ve lazer) 

5.Vulvar beyazlatma 

6.Vulvar PRP

Alt bölge şekil bozuklukları derken neyi kastediyorum?

Alt bölge şekil bozuklukları derken neyi kastediyorum?

Ne demek istiyorum alt bölge şekil bozuklukları derken? İç dudakların normalden büyük olması, dış dudakların kocaman olması (bikini giyerken öndeki kemik veya yağ yapısına bağlı şişkinlik olması),vajinal genişlik olması, vajinal darlık olması, cinsel isteksizlik yaratan G noktasının olmaması gibi birçok sıkıntılı durumu tanımlayabiliriz. Çare yok mu peki?

Tabii ki var. Tıpta hepsinin bir çaresi var. 'Kot giyemiyorum, tayt giyemiyorum, epilasyon yaparken zorlanıyorum' gibi şikayetlere artık son. Labioplasti operasyonları artık bu şikayetlerin sonlanmasında yeni bir seçenek. Cerrahi veya lazerle alt bölge çıkartılarak çok daha güzel bir şekil haline gelebiliyor.

Yine vajinadan ilişki sırasında ses gelen hastalar, eşiyle birlikte olamayan hastalarda da vajina daraltma operasyonları önemli bir seçenek. Lazerle olabildiği gibi cerrahi olarak da daraltılabiliyor. Ve son olarak G noktası dediğimiz yapının büyütülmesi operasyonları da cinsel isteksizlikte iyi bir tercihtir.

En çok dikkat edilmesi gereken şey ise doğru doktoru ve hijyen açısından güvenilir merkezi seçmek.

En çok dikkat edilmesi gereken şey ise doğru doktoru ve hijyen açısından güvenilir merkezi seçmek.

Türkiye genelinde pek çok doktordan  kadınların genital estetik gibi konularda destek alması mümkün. Farklı cihaz ve yöntemlerle sunulan bu hizmetlerde dikkat edilmesi gereken bazı noktalar olduğu gibi kişilerin doğru yerlerden hizmeti alması, yaşanacak soruları önleyeceği gibi operasyonlardan en iyi sonucun alınmasını da sağlayacaktır. Bu bakımdan alınacak hizmet her ne olursa olsun kişilerin bölgedeki en  iyi doktoru tercih ettiğinden emin olması gerekir.

Genital estetik gibi operasyonlar, kişilerin cinsel organlarına yönelik yapılacağından dolayı hijyene ve sağlık açısından tüm şartların yerine getirildiğinden emin olunmalıdır. Aksi halde çok iyi bir görünüm sağlanmış olsa da farklı sağlık sorunlarının yaşanması, istenmeyen durumlar olacaktır. Bu nedenle hakkında iyi yorum aldığınız doktorları tercih edin derim. Hasta yorumları birçok forum belki bu konuda size yardımcı olabilir.

Dikkat edilecek bir diğer durum ise doktorun bu alanda uzmanlığının iyi olmasıdır. Eğer operasyonu yapacak doktor, bu alanda deneyimli değilse, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Kadınlar daha iyi bir görünüm için genital estetiği tercih etse de kötü bir operasyon ile birlikte durum çok daha kötü olabilir. Üstelik kalıcı değişikliklerin ortadan kaldırılması mümkün olmadığı gibi tekrarlayan operasyonların yaptırılması da zorunlu olabilir. Bu nedenle bu tip risklerin alınmaması ve güvenli bir şekilde operasyonların yaptırılması adına kişilerin ilk olarak doktor seçimine dikkat etmesi gerekir.

Dikkat edilecek bir diğer durum ise merkezin bu alanda uzmanlığının iyi olmasıdır. Eğer operasyonu yapacak grup, bu alanda deneyimli değilse, istenmeyen sonuçlar ortaya çıkabilir. Kadınlar daha iyi bir görünüm için genital estetiği tercih etse de kötü bir operasyon ile birlikte durum çok daha kötü olabilir. Üstelik kalıcı değişikliklerin ortadan kaldırılması mümkün olmadığı gibi tekrarlayan operasyonların yaptırılması da zorunlu olabilir. Bu nedenle bu tip risklerin alınmaması ve güvenli bir şekilde operasyonların yaptırılması adına kişilerin ilk olarak merkez seçimine dikkat etmesi gerekir. 

Türkiye genelinde bu alanda başarılı ve popüler durumda olan merkez sayısı oldukça fazladır ve bu bakımdan bölgenize yönelik yapacağınız araştırmalar ile birlikte sizlerden iyi desteği sunacak merkezi belirlemeniz de kolaydır. Üstelik sadece genital estetik konusunda değil, kadınların ihtiyaç duyduğu diğer sağlık ve bakım hizmetlerinde de iyi bir merkez bularak her zaman destek alabilirsiniz.

Peki vajen estetiği sonrasında vajinada yeniden genişleme olur mu?

Peki vajen estetiği sonrasında vajinada yeniden genişleme olur mu?

Her operasyondan sonra olduğu gibi bu operasyon sonucunda da kesin bir şekilde dikkatli olunması gerekir. Ek olarak genetik yatkınlık veya doğum yapılması gibi doğrudan vajinayı etkileyen olaylar yaşanması halinde vajen estetiği olmuş olsanız bile yeniden genişleme yaşanması söz konusu değildir. Cerrahi yöntem ile yapılan vajinal daraltma da asla geri dönüş olmaz,hayat boyu kalıcıdır.Lazerle olan  kısımda da 3 yıl sonra tekrar atışları yaptırmanız olasıdır.

Bunun için vajen daraltılmasından sonra vajina ile alakalı tüm noktalarda dikkatli olmak ve toparlayıcı hareketleri hayatınızın bir parçası haline getirmeye çalışmak oldukça gereklidir.

Peki ya doğum sonrası yırtıklar için ameliyat gerekli mi?

Peki ya doğum sonrası yırtıklar için ameliyat gerekli mi?

Genital estetik operasyonlarda doğum sonrası yırtıklar önemli bir yer tutar. Doğum sonrasında alt bölgenin çok zorlanmasına veya bebeğin kafası çıkarken rahat çıkması için epizyotomi dediğimiz uygulamadan sonra bu yırtıklar oluşabilir. Kesilerden sonra hastanın alt bölgesinde yanlış dikime bağlı yara izleri veya yırtıklar kalabilir. Bu yırtıkların onarımı lazerle ve cerrahi müdahale ile mümkündür.

Birçok hasta bu görünümden şikayetçidir, halbuki 20 dakikalık basit bir işlem ile bu görüntüden kurtulabilir. Lokal anestezi ile bile yapılabilen bir uygulamadır. Hasta hemen ayağa kalkıp işine dönebilir. Benim önerim ikiside yapılabilir yönündedir. Hastanın tercihi benim için çok önemlidir.

Doktorunuz diyor ki;

Doktorunuz diyor ki;

Bir kadın her zaman güzeldir, küçük dokunuşlar sadece güzelliğinize güzellik katar. Burun estetiği yaptırırken düşünmüyorsanız artık, alt  bölge estetiği içinde düşünmeyin. Özgüveniniz artıracak bu ameliyatlar da doğru doktorla yol alın. Kendinize iyi bakın. Sağlıkla kalın.

Aklınıza gelebilecek bazı sorular ve cevapları:

Genital estetik operasyonu için yaş sınırı var mı?

  • Genital estetik için herhangi bir yaş sınırı yok.

Genital estetik cerrahi bir operasyon mu? Anestezi gerektirir mi?

  • Genital estetik, anestezi uygulanan cerrahi bir operasyondur.

Operasyondan sonra ne zaman cinsel ilişkiye girilebilir?

  • Operasyondan sonra 20 gün boyunca ilişkiye girilmez.

Operasyon ne kadar sürüyor?

  • Operasyon süresi ortalama 35-40 dakika arasıdır.
BU İÇERİĞE EMOJİYLE TEPKİ VER!
77
34
24
13
12
12
2
ONEDİO ÜYELERİ NE DİYOR?
Yorum Yazın
Lockdown

küresel sermaye yeni para kaynakları oluşturmak için yine insanların üzerinde yapay güzellik akımları olusturuyor doğal bir benden yerine sentetik bir vücut ... Devamını Gör

Ilker önal

:)))

melodi

Tuaf baya ya ameliyat korkutucu bence vajina genislemeside ayrı kötü ve herkes sanki o ameliyatlara para yatïracak kadar zengin ve güveniyor